Στυλιανίδης για κακοκαιρία: Σε ποιες περιοχές παρατείνεται η αργία και την Τετάρτη - Η πολιτεία ζητάει συγγνώμη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στυλιανίδης για κακοκαιρία: Σε ποιες περιοχές παρατείνεται η αργία και την Τετάρτη - Η πολιτεία ζητάει συγγνώμη
Η σημερινή αργία θα ισχύσει και για αύριο Τετάρτη, για τις περιοχές της Αττικής, Δωδεκανήσων, Κυκλάδων και Κρήτης.

Τελευταία ενημέρωση: 15:40

«Ζήσαμε πρωτόγνωρες καταστάσεις» δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης κατά τις εισαγωγικές του δηλώσεις για την πορεία της κακοκαιρίας και ανακοίνωσε πως η σημερινή αργία θα ισχύσει και για αύριο Τετάρτη, για τις περιοχές: Αττική, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες και Κρήτη.

Παράλληλα, παρατείνεται για αύριο και η αργία στην Εύβοια και στη Βοιωτία, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Παράλληλα, επανέλαβε την απολογία της πολιτείας για τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι πολίτες της χώρας.

«Η συγγνώμη της πολιτείας δεν είναι και δεν πρέπει να είναι, ποτέ προσχηματική», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε πως «καταφέραμε σε πολύ δύσκολες συνθήκες να απεγκλωβιστούμε 3.500 συμπολίτες μας από την Αττική οδό και 1.800 αυτοκίνητα. Η προσπάθεια συνεχίζεται και σήμερα ώστε το συντομότερο να τελειώσει ο απεγκλωβισμός».

Όσον αφορά στην Περιφέρεια Αττικής, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην Αττική Οδό όπου δυστυχώς η εταιρεία δεν κατόρθωσε να κρατήσει τον δρόμο ανοικτό παρά τις συσκέψεις στις οποίες υποσχέθηκαν ότι θα έχουν επάρκεια μέσων.

«Δεν είναι η ώρα του καταλογισμού των ευθυνών. Τώρα είμαστε στο πεδίο και διαχειριζόμαστε αυτή την πολύ δύσκολη κατάσταση και πρέπει να είμαστε απερίσπαστοι σε αυτό το έργο», υπογράμμισε ο υπουργός. Ωστόσο, επισήμανε: «Σε σύγκριση της κατάστασης που επικράτησε στον οδικό άξονα Αθηνών - Λαμίας με την Νέα Οδό και την Αττική Οδό από την άλλη είναι τόσο προφανής η διαφορά που επιβεβαιώνει πόσο ανεδαφικοί είναι οι ισχυρισμοί της εταιρείας διαχείρισης της Αττικής Οδού».

«Μέσω του Προστιακού μεταφέρονται στην Αθήνα όσοι διανυκτέρευσαν στο αεροδρόμιο. Από χθες το βράδυ μετακινούνται στην ΛΕΑ της Αττικής Οδού όλα τα οχήματα που αφέθηκαν από τους οδηγούς που απεγκλωβίστηκαν για να δουλέψουν τα εκχιονιστικά. Είναι σημαντικό ότι αποφύγαμε να έχουμε τραυματισμό ή κάτι χειρότερο. Η συνδρομή του ΕΚΑΒ ήταν χρήσιμη και ευχαριστούμε όλες τις δυνάμεις. Δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στα θέματα ιατρικής φροντίδας», είπε μεταξύ άλλων.

«Ευχαριστούμε όσους επιχειρούν και βρίσκονται στο πλευρό των πολιτών», ανέφερε.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως θα δοθούν αποζημιώσεις από την υπεύθυνη εταιρεία στους οδηγούς που ταλαιπωρήθηκαν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Αποζημίωση 2.000 ευρώ από την Αττική Οδό για κάθε όχημα που εγκλωβίστηκε

Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία «Ελπίς» τις επόμενες ώρες

gazzetta
gazzetta reader insider insider