Η υποψηφιότητα των Πρασίνων για την προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η υποψηφιότητα των Πρασίνων για την προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Η ευρωβουλευτής των Πρασίνων και πρώην υπουργός στη Σουηδία, Άλις Μπα Κούνκε, θα είναι υποψήφια για τη διαδοχή του Ιταλού Νταβίντ Σασόλι στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, απέναντι στη συντηρητική Μαλτέζα Ρομπέρτα Μέτσολα.

Η ευρωβουλευτής των Πρασίνων και πρώην υπουργός στη Σουηδία, Άλις Μπα Κούνκε, θα είναι υποψήφια την ερχόμενη εβδομάδα για τη διαδοχή του Ιταλού Νταβίντ Σασόλι στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, απέναντι στη συντηρητική Μαλτέζα Ρομπέρτα Μέτσολα, που θεωρείται φαβορί, ανακοίνωσε σήμερα η κοινοβουλευτική της ομάδα.

«Αγωνιζόμαστε για μια φεμινιστική, βιώσιμη και δημοκρατική Ευρώπη και καλούμε όλους τους ευρωβουλευτές να υποστηρίξουν αυτές τις αρχές», δήλωσε η Μπα Κούνκε, 50 ετών, ευρωβουλευτής από το 2019 και αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων.

Παρουσιάστρια στην τηλεόραση προτού ασχοληθεί με την πολιτική, διετέλεσε υπουργός Πολιτισμού και Δημοκρατίας στη Σουηδία από το 2014 έως το 2019.

Θα αντιμετωπίσει τη Ρομπέρτα Μέτσολα (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, δεξιά), την Ισπανίδα Σίρα Ρέγκο (Αριστερά, ριζοσπαστική αριστερά) και τον Πολωνό Κόσμα Ζλοτόφσκι (Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές - ECR, ευρωσκεπτικιστές), για τη διαδοχή του Σοσιαλδημοκράτη Νταβίντ Σασόλι, που απεβίωσε χθες, Τρίτη.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider