Πλεύρης: Αρκεί το θετικό rapid για άδεια από την εργασία - Θα εκδοθεί ΚΥΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πλεύρης: Αρκεί το θετικό rapid για άδεια από την εργασία - Θα εκδοθεί ΚΥΑ
Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στην ενίσχυση του ΕΣΥ καθώς και στη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα.

Σε αλλαγή του πιστοποιητικού νόσησης οδηγούν τα αυξημένα κρούσματα, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, κατά τη σημερινή ενημέρωση, σημειώνοντας ότι για άδεια από την εργασία αρκεί το θετικό rapid test, ενώ αναμένεται να εκδοθεί σχετική ΚΥΑ.

Η ΚΥΑ θα προβλέπει ότι οι εμβολιασμένοι θα αρκεί να έχουν θετικό rapid test για την έκδοση του πιστοποιητικού νόσησης και οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να επιβεβαιώνουν την θετικότητα με PCR.

Η μετάλλαξη «Όμικρον» πλέον είναι κυρίαρχη στη χώρα μας και η άνοδος των κρουσμάτων αναμενόμενη, δεδομένου ότι είναι η πλέον μεταδοτική, ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στην ενίσχυση του ΕΣΥ καθώς και στη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, που θα διαθέσει το 10% έως 15% απλών κλινών του για covid περιστατικά. «Βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση», είπε χαρακτηριστικά και «προβαίνουμε σε παρεμβάσεις όπου χρειάζεται».

«Είμαστε σε συνεχή παρακολούθηση και για να ενισχύσουμε το ΕΣΥ αλλά και για να κάνουμε τις παρεμβάσεις που χρειάζονται», σημείωσε και αναφέρθηκε στη συμφωνία με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών. Άμεσα, όπως είπε, θα διατεθεί από τις ιδιωτικές κλινικές το 10% έως 15% των απλών κλινών τους προκειμένου να διαχειρίζονται covid περιστατικά. Συνεργασία υπάρχει και στο σκέλος των κλινών ΜΕΘ που το σύνολό τους έχει διατεθεί για non covid περιστατικά στο ΕΣΥ, αλλά και σε άλλα περιστατικά non covid που διαχειρίζονται οι ιδιωτικές κλινικές κατόπιν κατεύθυνσης που δίνεται από το ΕΣΥ.

Όσον αφορά την επικαιροποίηση του πρωτοκόλλου για άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι βούληση της κυβέρνησης είναι τα σχολεία να είναι ανοιχτά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ακόμα ένα αρνητικό ρεκόρ, εν μέσω επέλασης της Όμικρον - Στα 50.126 τα κρούσματα, 61 θάνατοι και 619 διασωληνωμένοι

Ανοίγουν τα σχολεία 10 Ιανουαρίου - Με 3 δωρεάν self test μαθητές και εκπαιδευτικοί

Στα 47 ευρώ το πλαφόν για το κόστος των PCR - Η ανακοίνωση της κυβέρνησης

gazzetta
gazzetta reader insider insider