Οικονόμου: Πιο νωρίς η εφαρμογή των μέτρων - Αυστηρότεροι περιορισμοί σε εστίαση και διασκέδαση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οικονόμου: Πιο νωρίς η εφαρμογή των μέτρων - Αυστηρότεροι περιορισμοί σε εστίαση και διασκέδαση
Για το ενδεχόμενο να έρθει καθολικό lockdown, σημείωσε πως δεν φαίνονται στον ορίζοντα καθολικοί περιορισμοί.

Στα μέτρα που πρόκειται να ανακοινωθούν αύριο Τετάρτη αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, προαναγγέλλοντας ότι οι περιορισμοί που θα ανακοινωθούν σε εστίαση και διασκέδαση θα είναι πιο αυστηροί απ' ό,τι έχει ήδη ανακοινωθεί.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν θα υλοποιηθούν νωρίτερα τα μέτρα που ήταν να εφαρμοστούν από τις 3 Ιανουαρίου, ανέφερε πως υπήρξε μεγάλη προσπάθεια για να σωθεί η περίοδος των Χριστουγέννων, ωστόσο τα νέα δεδομένα με την έξαρση των κρουσμάτων λόγω της παραλλαγής «Όμικρον» ανάγκασαν την κυβέρνηση να αλλάξει τακτική.

«Είχαμε πάρει μέτρα και έτσι σώσαμε τα Χριστούγεννα και φτάσαμε έως εδώ, όταν τα δεδομένα όμως αλλάζουν θα ήταν ολέθριο λάθος να μην προσαρμόσουμε την τακτική μας... Οι εξελίξεις μας αναγκάζουν να προσαρμόσουμε τη στρατηγική μας και να έρθουν τα μέτρα νωρίτερα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος τόνισε πως η επιτροπή θα εισηγηθεί τη μετάθεση των μέτρων νωρίτερα, ενώ θα είναι ξεκάθαρες και σαφείς οι συστάσεις και οδηγίες για το ρεβεγιόν την Πρωτοχρονιά και τις συγκεντρώσεις στα σπίτια. Ωστόσο, για το ενδεχόμενο να έρθει καθολικό lockdown, σημείωσε πως δεν φαίνονται στον ορίζοντα καθολικοί περιορισμοί.

Σχετικά με τον περιορισμό της παρουσίας των φιλάθλων στα γήπεδα, o κ. Οικονόμου δήλωσε πως έχει περιορισμένο ορίζοντα και απέκλεισε την αλλαγή του μέτρου προς το παρόν και για τις επόμενες 15 ημέρες.

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων ανέφερε πως θα ανοίξουν κανονικά στις 10 Ιανουαρίου ίσως με πιο αυστηρό έλεγχο τεστ. «Θα έχουμε χρόνο μπροστά μας μέχρι τότε για να δούμε με ποιο τρόπο θα ανοίξουν», επισήμανε ενδεικτικά και τόνισε πως όλο το προηγούμενο διάστημα ο τρόπος που λειτούργησαν τα σχολεία απέδωσε και έμεινα τα σχολεία ανοιχτά.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε συνέντευξή του στο Mega, σημείωσε πως η αύξηση της διασποράς της «Όμικρον» είναι φυσιολογικό να σοκάρει. «Πρέπει να παρέμβουμε στους χώρους όπου παρατηρείται υπερμετάδοση, στην εστίαση, τη διασκέδαση, τα γήπεδα για να αναχαιτίσουμε τη διασπορά του ιού στον τρόπο και το μέτρο που μπορούμε», τόνισε.

Σημειώνεται πως την Τετάρτη το πρωί, στις 9:30 π.μ., θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο των τακτικών συσκέψεων για την πανδημία που διεξάγονται τρεις φορές την εβδομάδα. Σε αυτή θα συμμετάσχουν η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. Λίγο αργότερα, στις 12 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της Επιτροπής των Ειδικών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οικονόμου: Πρέπει να παρέμβουμε όπου παρατηρείται υπερμετάδοση - Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό την Τετάρτη

gazzetta
gazzetta reader insider insider