Πολιτική | Ελλάδα
28-12-2021 | 12:31

Πέτσας: Άλματα στα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα το επόμενο χρονικό διάστημα

Newsroom
Μοιράσου το
Πέτσας: Άλματα στα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα το επόμενο χρονικό διάστημα
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Την άποψη πως τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα θα συνεχίσουν να κινούνται σε υψηλά επίπεδα για τις επόμενες μέρες εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο ίδιος σημείωσε πως «η κυβέρνηση ακολούθησε τη σύσταση των ειδικών είχε προαναγγείλει ότι θα επανεξετάζει κάθε εβδομάδα την επιδημιολογική εικόνα της χώρας είναι μια επιδημιολογική εικόνα στην οποία θα έχουμε άλματα στα κρούσματα, μην έχουμε καμία αμφιβολία γι’ αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός έδωσε  έμφαση στην ενημέρωση των πολιτών και των επιχειρήσεων.

«Τα κέντρα διασκέδασης και το κομμάτι της εστίασης που πήγαινε πιο αργά θα έχει ένα κόστος που θα είναι σημαντικό, ιδίως για τα κέντρα διασκέδασης» παραδέχθηκε. 

Για γήπεδα και εκκλησίες

Όσον αφορά τα γήπεδα ο κ. Πέτσας αναγνώρισε επίσης ότι «αντιλαμβάνομαι ότι οι πληρότητες είναι χαμηλές σε ορισμένες περιπτώσεις που υπάρχουν μεγάλα γήπεδα, ενδεχομένως για τις μεγάλες ομάδες που έχουν πολύ κόσμο, που έχουν πουλήσει πολλές χιλιάδες εισιτήρια διαρκείας, αλλά τα μέτρα έχουν ορίζοντα 15 ημερών, πάντα υπόκεινται σε επαναξιολόγηση, θα δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση και στο κομμάτι αυτό και θα πάρουμε όποια απόφαση χρειαστεί».

Διαβεβαίωσε ότι  «η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει την οικονομία είναι ξεκάθαρο ότι έχει γίνει πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του 2022 για να εξακολουθήσει αυτή η στήριξη τουλάχιστον για κάποιους μήνες, κι αν χρειαστεί θα υπάρξει επέκταση των μέτρων». 

Εξήγησε ότι τα μέτρα για τις εκκλησίες και τον εμπορικό κόσμο έχουν αποδώσει αν χρειαστεί κάτι πρόσθετο θα το δούμε, αλλά το πρόβλημα είναι στους χώρους όπου υπάρχει μαζικός  συγχρωτισμός. 

«Το πρόγραμμα του εμβολιασμού πάει καλά παροτρύνουμε τους άνω των 60, και όσους άλλους δεν έχουν εμβολιαστεί, να κάνουν το εμβόλιό τους» τόνισε ο κ. Πέτσας, σύμφωνα με το skai.gr.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γεωργιάδης για νέα μέτρα: Τα κέντρα διασκέδασης θα υποστούν ζημιές

MUST READ

Βορίδης: Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να οδηγηθούμε σε νέο lockdown