Πολιτική | Ελλάδα
28-12-2021 | 09:46

Βορίδης: Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να οδηγηθούμε σε νέο lockdown

Newsroom
Μοιράσου το
Βορίδης: Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να οδηγηθούμε σε νέο lockdown
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Τους λόγους που οδήγησαν την κυβέρνηση στην επιβολή νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα από τις 3 Ιανουαρίου εξήγησε ο Μάκης Βορίδης, με τον υπουργό Εσωτερικών να υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει περίπτωση για ένα νέο καθολικό lockdown στη χώρα μας.

Σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του Ant1, ο κ. Βορίδης απάντησε στο γιατί τα μέτρα θα ισχύσουν από την ερχόμενη εβδομάδα και όχι άμεσα, λέγοντας πως «δεν πρέπει να ξεχνάμε πως διανύουμε την περίοδο των εορτών στην οποία παραδοσιακά υπάρχει μεγάλη κινητικότητα. Αν λοιπόν τα μέτρα είχαν άμεση εφαρμογή, υπήρχε ο κίνδυνος να αντιστραφεί το πρόβλημα και να μεταφερθεί στις οικογενειακές συγκεντρώσεις με πιθανή μεγιστοποίηση των συνεπειών».

Σε ότι αφορά την τηλεργασία στο Δημόσιο, είπε ότι υπάρχει ήδη ένα πλάνο για κάθε υπηρεσία με τις δυνατότητες που υπάρχουν για να βγουν οι εργαζόμενοι σε τηλεργασία σε ποσοστό μέχρι 50% ανά οργανική μονάδα. Οπότε οι προϊστάμενοι σε κάθε υπηρεσία είναι αυτοί που θα καθορίσουν πόσοι και ποιοι εργαζόμενοι θα βγουν σε τηλεργασία από την επόμενη εβδομάδα.

Ο κ. Βορίδης επανέλαβε ότι δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να οδηγηθούμε σε νέο lockdown, τονίζοντας όμως ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι αυτά που καθορίζουν τα μέτρα και υπογραμμίζοντας ότι η νοσηρότητα της μετάλλαξης Όμικρον είναι αυτή που θα κρίνει τις εξελίξεις.

Ο υπουργός Εσωτερικών, τόνισε για ακόμη μια φορά ότι «το όπλο απέναντι στον κορονοϊό είναι το εμβόλιο» και υπενθύμισε ότι το ποσοστό των ανεμβολίαστων στις ΜΕΘ είναι 85% και οι θάνατοι από κορονοϊό αφορούν σε ποσοστό 95% ανεμβολίαστους, μετέδωσε το ant1news.gr.

Τέλος και μεταξύ άλλων, ο κ. Βορίδης διευκρίνισε ότι τα μέτρα λαμβάνονται με βάση το αισιόδοξο σενάριο γιατί αν λαμβανόντουσαν με βάση το απαισιόδοξο αυτό θα συνεπαγόταν ένα μεγάλο κόστος και οικονομικό, αλλά και στον τομέα των ελευθεριών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΒΕΠ για τα νέα μέτρα Covid-29: Παν-δημίας Μέτρον Άριστον και Μηδέν Άγαν