Διεθνή
29-10-2021 | 13:31

«Ανοικτή και φιλική συζήτηση» είχε η Μέρκελ με νέους στο Ινστιτούτο Γκαίτε Αθηνών

Newsroom
Μοιράσου το
«Ανοικτή και φιλική συζήτηση» είχε η Μέρκελ με νέους στο Ινστιτούτο Γκαίτε Αθηνών
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Με τη συνομιλία που είχε με νέους Έλληνες στο Ινστιτούτο Γκαίτε, ξεκίνησε σήμερα το πρωί το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ στην Αθήνα. Την Άγγελα Μέρκελ υποδέχθηκε στο Ινστιτούτο Γκαίτε η διευθύντριά του Angela Kaya. Η καγκελάριος Μέρκελ συνομίλησε στο Ινστιτούτο Γκαίτε με εκπροσώπους της ελληνικής κοινωνίας των πολιτών, ανάμεσά τους και η Μαρία Σαρηγιαννίδου, γενική γραμματέας του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας, για ζητήματα ευρωπαϊκής πολιτικής αλλά και για τρέχοντα θέματα, σημειώνεται σε ανάρτηση της γερμανικής πρεσβείας στο Twitter.

Αποτυπώνοντας το κλίμα της συζήτησης στο Ινστιτούτο Γκαίτε, ο Γερμανός πρέσβης Έρνστ Ράιχελ έγραψε σε αντίστοιχη ανάρτηση πως η καγκελάριος είχε μαζί με νέους Έλληνες μια ανοικτή και φιλική συζήτηση: «Αισιόδοξοι και αποφασισμένοι να δημιουργήσουμε καλές προοπτικές για τις επόμενες γενιές μαζί, σε μια ισχυρή Ευρώπη.

Το Ινστιτούτο Γκαίτε Αθηνών είναι το παλαιότερο στο παγκόσμιο δίκτυο των Ινστιτούτων Γκαίτε και του χρόνου θα γιορτάσει την 70ή επέτειο από την ίδρυσή του.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.