Τα συλλυπητήρια του πολιτικού κόσμου για την Φώφη Γεννηματά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα συλλυπητήρια του πολιτικού κόσμου για την Φώφη Γεννηματά
Η Φώφη Γεννηματά στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια της Φώφης Γεννηματά εκφράζουν πολιτικοί και κόμματα.

Τελευταία Ενημέρωση 6:58

Τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια της Φώφης Γεννηματά εξέφρασε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου τονίζοντας ότι «ο πόνος τους αυτές τις δύσκολες ώρες είναι και δικός μας».

Η κ. Σακελλαροπούλου αναφέρει ότι αποχαιρετά την Φώφη Γεννηματά με βαθιά αισθήματα συγκίνησης και την χαρακτηρίζει μια γενναία γυναίκα που έδωσε με αξιοπρέπεια όλες τις μάχες της ζωής της, τις πιο μικρές και τις πιο μεγάλες, χωρίς να χάσει ποτέ το φωτεινό της χαμόγελο.

«Υπηρέτησε με συνέπεια και πολιτικό ήθος τις αρχές της και τον δημόσιο βίο. Με μια ευγένεια ψυχής που θα λείψει σε όλους μας», αναφέρει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Από την πλευρά του, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε πως «η Φώφη Γεννηματά υπηρέτησε την Παράταξή της και τον Δημόσιο Βίο εν γένει με υψηλό δημοκρατικό ήθος αλλά και με θαυμαστή αυταπάρνηση. Αιωνία η Μνήμη της».

Τα συλλυπητήρια του για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά εξέφρασε και ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, σημειώνοντας πως «ήταν πολύ δύσκολο να συμφιλιωθούμε με την ιδέα της ευαλωτότητος μιας τόσο δυνατής και σπουδαίας γυναίκας».

«Είναι ακόμη πιο δύσκολο να δεχθούμε τώρα ότι δεν θα είναι εδώ για όλους. Αφήνει πίσω της ένα παράδειγμα θάρρους και αξιοπρέπειας, μαχητικότητας και πίστης σε ένα πιο δίκαιο κόσμο. Θερμά συλλυπητήρια σε όλους τους δικούς της», ανέφερε στο μήνυμά του ο κ. Παπούλιας.

Πλεύρης: Συλλυπητήρια στους οικείους της

«Δυστυχώς πριν από λίγο απεβίωσε η Φώφη Γεννηματά, μαχόμενη γενναία κατά της ασθένειάς της. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια της» αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για τον θάνατο της προέδρου του ΚΙΝΑΛ.

Ντ. Μπακογιάννη: Η Φώφη πάλεψε με αξιοπρέπεια, δίνοντας δύναμη σε όλους

Συγκλονισμένη από την είδηση του θανάτου της Φώφης Γεννηματά, δήλωσε μέσω ανάρτησή της στο twitter, η Ντόρα Μπακογιάννη, εκφράζοντας τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους της.

Συγκεκριμένα, η κα Μπακογιάννη έγραψε στην ανάρτησή της: «Είμαι συγκλονισμένη. Η Φώφη ήταν μια μοναδική γυναίκα που πάλεψε με αξιοπρέπεια, δίνοντας δύναμη σε όλους. Θερμά συλλυπητήρια και κουράγιο στην οικογένεια και τους φίλους της.

Κουτσούμπας: Αποχαιρετώ την Φώφη Γεννηματά με βαθιά θλίψη και μεγάλο σεβασμό

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την πρόωρη απώλεια της Φώφης Γεννηματά, πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, την οποία αποχαιρετώ με μεγάλο σεβασμό για την εντιμότητα της, αλλά και τη γενναιότητα με την οποία έδωσε τη μάχη για τη ζωή. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια της και τα μέλη του ΚΙΝΑΛ» αναφέρει σε συλλυπητήριο μήνυμά του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σημίτης: Η παρουσία της χαρακτηρίστηκε από ευπρέπεια, σοβαρότητα και προσφορά

Η Φώφη Γεννηματά έφυγε από τη ζωή πολύ πρόωρα, όπως κι ο πατέρας της Γιώργος Γεννηματάς. H παρουσία τους στην πολιτική ζωή του τόπου χαρακτηρίστηκε από ευπρέπεια, σοβαρότητα και προσφορά. Όλοι στον χώρο μας αισθάνονται προσωπικά και πολιτικά μεγάλη θλίψη για την απώλειά της.

Σαμαράς: Ο πολιτικός κόσμος είναι πιο φτωχός

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έκανε την εξής δήλωση για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά: «Πόσο κρίμα! Μερικές φορές δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσεις αυτό που νοιώθεις. Το να αποχαιρετήσω την Φώφη Γεννηματά, μια νέα γυναίκα, μητέρα, σύζυγο, συμπατριώτισσα κι άξια πολιτικό, μου είναι εξαιρετικά δύσκολο. Η Φώφη έφυγε από τη ζωή όπως έζησε τη ζωή: έντιμη κι αγωνίστρια! Ο πολιτικός κόσμος είναι πιο φτωχός. Στους οικείους της εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια. Ήταν τιμή μου που γνώρισα και συνεργάστηκα με τον άνθρωπο και πολιτικό Φώφη Γεννηματά. Αιωνία της η μνήμη!».

ΝΔ: Υπηρέτησε πιστά την πολιτική ζωή του τόπου, με πολιτική υπευθυνότητα και συνέπεια

«Σε όλη της τη ζωή, η Φώφη Γεννηματά υπήρξε δυναμική, αξιοπρεπής και γενναία. Υπηρέτησε πιστά την πολιτική ζωή του τόπου, με πολιτική υπευθυνότητα και συνέπεια», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για την απώλεια της προέδρου του ΚΙΝΑΛ.

«Η μάχη της με τον καρκίνο συγκίνησε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες και η είδηση της απώλειάς της μας συγκλονίζει. Στα παιδιά της, τον σύζυγο της, τους οικείους της και στο ΚΙΝΑΛ εκφράζουμε τα πιο βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήρια μας», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

ΚΙΝΑΛ: Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν την απώλεια

«Με ανείπωτη θλίψη, το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ αποχαιρετούν την Πρόεδρό μας, Φώφη Γεννηματά. Αυτήν την ώρα, τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν την απώλεια. Η Φώφη Γεννηματά συνδέθηκε με τον λαϊκό κόσμο, τους προοδευτικούς πολίτες, με όσους αγωνίζονται και ονειρεύονται μια δίκαιη κοινωνία, μια καλύτερη Ελλάδα. Το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη θα τιμήσουν και θα συνεχίσουν στο δρόμο της πολιτικής της παρακαταθήκης. Η Φώφη Γεννηματά ήταν μια αγωνίστρια της ζωής και της πολιτικής. Θα είναι για πάντα στις καρδιές μας».

ΣΥΡΙΖΑ: Υπήρξε μία από της σημαντικότερες προσωπικότητες του ελληνικού Κοινοβουλίου

«Με βαθιά οδύνη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Πάλεψε με θάρρος σε μια άνιση μάχη για τη ζωή επί χρόνια, χωρίς να εγκαταλείψει στιγμή τον στίβο της πολιτικής όπου αφοσιώθηκε πολύ νωρίς.

Υπήρξε μία από της σημαντικότερες προσωπικότητες του ελληνικού Κοινοβουλίου, πρωταγωνιστώντας πάντα με αξιοπρέπεια και ευγένεια, είτε στις συγκλίσεις, είτε στις αντιπαραθέσεις.

Η Φώφη Γεννηματά φεύγοντας άφησε τη δική της ξεχωριστή παρακαταθήκη στην πολιτική ζωή της Ελλάδας. Εκφράζουμε συλλυπητήρια στην οικογένειά της».

Βενιζέλος: Η Φώφη Γεννηματά έδινε επί χρόνια την μάχη της με αξιοπρέπεια

«Η Φώφη Γεννηματά έδινε επί χρόνια, με αξιοπρέπεια, μια σκληρή προσωπική μάχη που δυστυχώς έχασε πρόωρα. Ο ελληνικός λαός ήταν δίπλα της στη μάχη αυτή. Τώρα θα αναπαυθεί στην αγκαλιά των γονιών της και στην καρδιά των παιδιών της και όλης της οικογένειάς της, στην οποία εκφράζω τα συλλυπητήρια μου. Καλό της ταξίδι», δήλωσε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, αποχαιρετώντας τη Φώφη Γεννηματά.

Το ΜέΡΑ25 αποχαιρετά με σεβασμό τη Φώφη Γεννηματά

«Η Φώφη Γεννηματά έχασε τη Μεγάλη Μάχη, μια μάχη που την έδωσε γενναία. Το ΜέΡΑ25 την αποχαιρετά με σεβασμό», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα.

Αγωνίστηκε με γενναιότητα, ήθος και αξιοπρέπεια

Σχοινάς: H Φώφη Γεννηματά συνεισέφερε σε κρίσιμες στιγμές για τον τόπο

H Φώφη Γεννηματά «συνεισέφερε σε κρίσιμες στιγμές για τον τόπο. Με αξιοπρέπεια, ήθος και εντιμότητα σε όλες τις μάχες» ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς. Ειδικότερα, ο κ. Σχοινάς σημείωσε:

«Η Φώφη Γεννηματά υπήρξε πάντα γενναία υπηρετώντας με αφοσίωση τη δημοκρατία και την εθνική συνεννόηση. Συνεισέφερε σε κρίσιμες στιγμές για τον τόπο. Με αξιοπρέπεια, ήθος και εντιμότητα σε όλες τις μάχες. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους οικείους της και το ΚΙΝΑΛ».

Σε δήλωσή του για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά ο πρώην Επίπτροπος της ΕΕ Δημήτρης Αβραμόπουλος ανέφερε τα εξής: «H Φώφη Γεννηματά υπήρξε μαχήτρια ιδεών, αγωνίστρια ζωής. Σφραγίζει τη ζωή της με γενναιότητα, ευθύνη, αξιοπρέπεια και ήθος. Την αποχαιρετούμε με αγάπη και τιμή. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της».

Σκυλακάκης: Έφυγε σήμερα από κοντά μας μία πολύ γενναία γυναίκα

Εξαιρετικά λυπηρό χαρακτήρισε το γεγονός του θανάτου της Φώφης Γεννηματά, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης. Τόνισε ότι «έφυγε σήμερα από κοντά μας μία πολύ γενναία γυναίκα, που πάλεψε με πολύ μεγάλη αξιοπρέπεια».

ΣΕΒ: Υπηρέτησε το δημόσιο βίο της χώρας με αξιοπρέπεια, ήθος και πίστη σε μια ευρωπαϊκή και ανοικτή Ελλάδα

«Με βαθιά συγκίνηση ο ΣΕΒ αποχαιρετά την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, που απεβίωσε σήμερα, μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο», επισημαίνει ο Σύνδεσμος σε σχετική ανακοίνωση και προσθέτει:

«Η Φώφη Γεννηματά, μια νέα γυναίκα και μητέρα, υπηρέτησε το δημόσιο βίο της χώρας με αξιοπρέπεια, ήθος και πίστη σε μια ευρωπαϊκή και ανοικτή Ελλάδα.

Η δέσμευση και η ευαισθησία της στις κοινές αξίες της συνεργασίας και του δημοκρατικού διαλόγου αποτελούν παρακαταθήκη για τη δημόσια ζωή στη χώρα μας. Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένεια, στους οικείους, και στους συνεργάτες της».

Παναγιώτοπουλος: Η Γεννηματά στάθηκε στην ηγεσία του κόμματός της σε δύσκολους καιρούς με σθένος, αξιοπρέπεια και ανθρωπιά

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιώτοπουλος «αποχαιρέτησε» με ανάρτησή του στο Facebook τη Φώφη Γεννήματα, η οποία «έφυγε» σήμερα από τη ζωή.

«Η Φώφη Γεννηματά στάθηκε στην ηγεσία του κόμματός της σε δύσκολους καιρούς με σθένος, σοβαρότητα, αξιοπρέπεια κι ανθρωπιά» αναφέρει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. «Κι αν με τη μοιραία τελικά περιπέτεια της υγείας της απέδειξε σε όλη την Ελλάδα τη δύναμη της ψυχής της, με την πολιτική της στάση κέρδισε τον βαθύ σεβασμό μου. Μια κυρία, μέχρι το τέλος!» υπογραμμίζει ο Ν. Παναγιώτοπουλος.

«Η απώλειά της συνιστά απώλεια για τη χώρα. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της» καταλήγει στην ανάρτησή του ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας.

ΣΕΤΕ: Θα μείνει για πάντα στη μνήμη όλων μας για την αξιοπρέπεια

O ΣΕΤΕ, το ΙΝΣΕΤΕ και η Marketing Greece, εκφράουν τα θερμά τους συλλυπητήρια για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά, στην οικογένεια, τους οικείους και τους συνεργάτες της.

«Αντιμετώπισε με θάρρος και γενναιότητα την άνιση μάχη με τη σοβαρή της ασθένεια παραμένοντας ως το τέλος στα καθήκοντά της. Δυναμική γυναίκα και μητέρα, πολιτικός με όραμα, άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά της στη δημόσια ζωή του τόπου» αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση και προσθέτουν:

«H Φώφη Γεννηματά, θα μείνει για πάντα στη μνήμη όλων μας για την αξιοπρέπεια, την ακεραιότητα και το ήθος της».

ΕΒΕΑ: Η πολιτική και η προσωπική πορεία της Γεννηματά θα παραμείνουν αθάνατο παράδειγμα σθένους, εργατικότητας, αξιοπρέπειας και ήθους

Ο πρόεδρος και τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια για την απώλεια της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά. Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση: «Η πολιτική και η προσωπική της πορεία θα παραμείνουν αθάνατο παράδειγμα σθένους, εργατικότητας, αξιοπρέπειας και ήθους. Ευχόμαστε δύναμη στην οικογένειά της, σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τσίπρας: Η απώλεια της Φώφης Γεννηματά αφήνει πιο φτωχή την πολιτική ζωή της χώρας

Οικονόμου: Η απώλεια της Φ. Γεννηματά μάς συγκλόνισε όλους

gazzetta
gazzetta reader insider insider