Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στην πλημμυρόπληκτη Ιθάκη - «Το νησί έχει ανάγκη από υποδομές»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στην πλημμυρόπληκτη Ιθάκη - «Το νησί έχει ανάγκη από υποδομές»
«Οι καταστροφές είναι πολύ μεγάλες» δήλωσε από το νησί του Ιονίου ο Χρήστος Σπίρτζης.

Επίσκεψη στις περιοχές της Ιθάκης που επλήγησαν από τις πλημμύρες της περασμένης εβδομάδας πραγματοποίηση κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον oμεάρχη Προστασίας του Πολίτη του κόμματος, Χρήστο Σπίρτζη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση από την Κουμουνδούρου, τον κ. Σπίρτζη συνόδευαν «η πρώην βουλευτής και μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεοπεφτάτου Αφροδίτη, ο γραμματέας της Νομαρχιακής Ποταμιάνος-Παγώνης Σπύρος, ο πρώην δήμαρχος Αρσένης Σπύρος, ο περιφερειακός σύμβουλος, Γαλιατσάτος Σπύρος, ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Κεφαλονιάς-Ιθάκης, Τιμοθεάτος Γεράσιμος και τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ Κεφαλονιάς Ιθάκης, Φιλιππάτου Νίκη γραμματέας της Ο.Μ Ιθάκης, Τροντής Γιώργος γραμματέας της Ο.Μ Σάμης, Φωκά Βίκυ και Μπατιστάτος Αριστοτέλης, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Ο.Μ Αργοστολίου.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας συνοδευόμενα από τον Δήμαρχο Ιθάκης Στανίτσα Διονύση, τους αντιδημάρχους Πολιτικής Προστασίας Βερώνη Γεράσιμο και Παιδείας και Πολιτισμού Τρέλλη Γιάννη, τον Έπαρχο Θανάση Λιβιτσάνη , τον Λιμενάρχη Γρεκό Δημήτρη, τον διοικητή της Πυροσβεστικής Αντωνόπουλο Διονύση και τον διοικητή της αστυνομίας Τρατάρη Στέφανο, περιόδευσαν τις πληγείσες περιοχές του νησιού, επισκέφθηκαν σπίτια, επιχειρήσεις, το Υποθηκοφυλακείο, την Μητρόπολη και το παραλιακό μέτωπο που έγινε ένα με την θάλασσα και διαπίστωσαν με τα μάτια τους το μέγεθος της καταστροφής.

Στη συνέχεια ακολούθησε σύσκεψη με τους φορείς στο Δημαρχείο, όπου συζητήθηκε η μεγάλη ανάγκη για άμεση στήριξη των πληγέντων κι αποκατάσταση των ζημιών το ταχύτερο δυνατόν.

Ο κ. Σπίρτζης δήλωσε τα εξής:

Οι καταστροφές είναι πολύ μεγάλες. Το νησί έχει ανάγκες και από υποδομές και από στήριξη σε σχέση με τα δίκτυα που πρέπει να γίνουν, με αυτά που έχουν καταστραφεί (κτίρια, επιχειρήσεις, το γήπεδο, το Υποθηκοφυλακείο). Επομένως χρειάζεται και οικονομική ενίσχυση και στελεχιακό δυναμικό για να μπορέσει το νησί να επανέλθει σε φυσιολογικούς ρυθμούς.

Κυρίως, βέβαια, πρέπει να στηριχτούν οι οικογένειες που πλημμύρισε η οικία τους και οι επιχειρήσεις που έχασαν εμπορεύματα, εξοπλισμό και αυτοκίνητα. Φαινόμενα που αποζημιώνουν σε τρία και τέσσερα χρόνια αυτές τις επιχειρήσεις δεν πρέπει να επαναληφθούν, για να σωθεί η οικονομία της Ιθάκης».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρ. Στυλιανίδης από Ιθάκη: Είμαστε εδώ για να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα που άφησε η κακοκαιρία

gazzetta
gazzetta reader insider insider