Ελλάδα
15-10-2021 | 12:04

ΣΥΡΙΖΑ: Μέτρα κατόπιν εορτής από το επιτελικό κράτος

Newsroom
Μοιράσου το
ΣΥΡΙΖΑ: Μέτρα κατόπιν εορτής από το επιτελικό κράτος
live updates: Ανανεώθηκε πριν

«Τα προβλήματα που προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί η κακοκαιρία, ανέδειξαν την έλλειψη σχεδιασμού και τις σοβαρές και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην υλοποίηση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας αλλά και βελτίωσης των υποδομών, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη», αναφέρουν σε κοινή του δήλωση ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Παππάς και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Χρήστος Γιαννούλης.

«Εκ των υστέρων έσπευσε το επιτελικό κράτος να λάβει μέτρα, ενώ ήταν γνωστό από την περασμένη εβδομάδα ότι η χώρα θα βρεθεί αντιμέτωπη με ακραία καιρικά φαινόμενα.

Η ανυπαρξία προληπτικών μέτρων και η έλλειψη συντονισμού, ενέτειναν τα προβλήματα που προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας με αποτέλεσμα να βλέπουμε εικόνες με οχήματα να παρασύρονται, λεωφορεία να «βυθίζονται» ή να τα «καταπίνουν» τρύπες στο οδόστρωμα.

Δυστυχώς η κυβέρνηση αντί να προχωρήσει στην υλοποίηση των ολοκληρωμένων Σχεδίων Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας (ΣΔΚΠ) που είχε εκπονήσει ήδη από το 2018 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησε στην αποδόμηση τους», επισημαίνουν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.