Ελλάδα
12-10-2021 | 09:19

Μπακογιάννης: Ο Μεγάλος Περίπατος μπαίνει στην τελική του φάση - Μέτρα για το κυκλοφοριακό

Newsroom
Μοιράσου το
Μπακογιάννης: Ο Μεγάλος Περίπατος μπαίνει στην τελική του φάση - Μέτρα για το κυκλοφοριακό
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Για τον Μεγάλο Περίπατο, τα αντιπλημμυρικά έργα στην καρδιά της πόλης και το πολυσυζητημένο άγαλμα της Μαρία Κάλλας, μίλησε στο MEGA o δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

«Προφανώς σε τρεις μήνες δεν μπορούν να γίνουν τα αντιπλημμυρικά έργα, μπορούν να γίνουν σε 9 μήνες. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κινείται πολύ γρήγορα, όπως και οι Δήμοι. Πρέπει να τρέξουμε, ώστε να μην ξανασυμβούν αυτά στο μέλλον», δήλωσε, ενώ παράλληλα διαβεβαίωσε πως στην  Αθήνα όλοι είναι ετοιμότητα με τα φρεάτια να είναι καθαρισμένα, και τις υπηρεσίες του Δήμου ήδη στους δρόμους.

«Ζούμε στην εποχή των κρίσεων. Πρέπει να θωρακίσουμε την πόλη. Ο κόσμος αλλάζει και πρέπει να αλλάξουμε εμείς», ανέφερε.

Αλλαγές και πάλι στον Μεγάλο Περίπατο

«Ο Μεγάλος Περίπατος περνάει στην τελική του φάση. Έχει ξεκινήσει να δουλεύεται η Πλατεία Συντάγματος και θα παραδοθεί λίγο μετά τα Χριστούγεννα», προανήγγειλε, ενώ τα έργα στην Πανεπιστημίου θα ξεκινήσουν λίγο πριν το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αθηναίων, στην Πανεπιστημίου θα μπουν 82 νέα μεγάλα πλατάνια. Συνολικά, η Πανεπιστημίου θα απαριθμεί 160 με 170 δέντρα. «Σκοπός μας δεν είναι να ξεριζώσουμε δέντρα», σχολίασε.

Ο κ. Μπακογιάννης εξήγησε τους λόγους που επιλέχθηκαν τα πλατάνια: πρόκειται για ένα φυλλοβόλο δέντρο, ψηλό, που δίνει σκιά και λειτουργεί σαν αντιπλημμυρικό έργο. «Το πρόβλημα της Πανεπιστημίου είναι ότι τα παρτέρια της είναι σηκωμένα και είναι ό,τι χειρότερο για το νερό».

Επιπλέον, θα υπάρξει ειδική πρόβλεψη για τα ξενοδοχεία, όπου μπροστά θα υπάρχουν εσοχές για να μπαίνουν τα αυτοκίνητα. Αντίστοιχη πρόβλεψη υπάρχει για όλα τα ξενοδοχεία της πόλης.

Επίσης, θα δημιουργηθεί νέος φορέας για να λυθεί το κυκλοφοριακό της Αθήνας.

«Θέλουμε να ζούμε σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα», σχολίασε  ο κ. Μπακογιάννης.

«Το άγαλμα τιμάει τη μνήμη της Μαρία Κάλλας»

Ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε και στο άγαλμα της Μαρία Κάλλας, το οποίο άφησε ανάμεικτα συναισθήματα και έτυχε σχολιασμού και τρολλαρίσματος ανελέητα στα social media.

«Πιστεύω ότι είναι ένα έργο που τιμάει τη μνήμη της Μαρία Κάλλας. Του χρόνου έχουμε τα 100 χρόνια από την γέννησή της και ο Δήμος Αθηναίων δεν θέλω να τα τιμήσει με μία ακόμα εκδήλωση, αλλά με το μουσείο Μαρία Κάλλας, το οποίο θα λειτουργεί ως πόλος έλξης για του τουρίστες στην Ελλάδα», τόνισε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ξεκινά η ανάπλαση της οδού Πανεπιστημίου