Διεθνή
06-10-2021 | 11:43

Γερμανία: Οι Πράσινοι προτείνουν σχηματισμό κυβέρνησης με το FDP, υπό τον Σολτς

Newsroom
Μοιράσου το
Γερμανία: Οι Πράσινοι προτείνουν σχηματισμό κυβέρνησης με το FDP, υπό τον Σολτς
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Το σχηματισμό ομοσπονδιακή κυβέρνηση στη Γερμανία υπό το σοσιαλδημοκρατικό SPD του Όλαφ Σολτς και την σύμπραξη των Πράσινων και των Φιλελευθέρων προτείνει η ηγεσία των Πράσινων, όπως ανακοίνωσαν οι οι συνεπικεφαλής του κόμματος, Αναλένα Μπέρμποκ και Ρόμπερτ Χάμπεκ.

«Έχουμε συνομιλήσει με όλα τα κόμματα, πάντα με σεβασμό, ουσιαστικά και εποικοδομητικά», δήλωσε η κ. Μπέρμποκ και πρόσθεσε ότι οι Πράσινοι κατέληξαν στην απόφαση να εμβαθύνουν τώρα τις συνομιλίες τους με το SPD και το FDP. «Προτείνουμε λοιπόν στο FDP να συμμετάσχει σε μια τέτοια τριμερή συζήτηση», κατέληξε.

Από την πλευρά του ο κ. Χάμπεκ επισήμανε ότι οι συνομιλίες των τελευταίων ημερών με όλα τα κόμματα οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι για έναν συνασπισμό «φανάρι» υπάρχουν τα περισσότερα κοινά σημεία.

 «Η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) πάντως προσπάθησε πραγματικά», ανέφερε και διευκρίνισε ότι η σημερινή, ενδιάμεση, απόφαση των Πρασίνων δεν αποτελεί πλήρη απόρριψη ενός συνασπισμού «Τζαμάικα», διότι η Ένωση «ήρθε προς εμάς με συντεταγμένο τρόπο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες CDU/CSU - Πρασίνων - Συνεδριάσεις για τη συνέχεια των επαφών