Ελλάδα
29-09-2021 | 23:00

Κ. Μπακογιάννης: Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με όσους παλεύουν ενάντια στις δυνάμεις του σκοταδισμού

Newsroom
Μοιράσου το
Κ. Μπακογιάννης: Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με όσους παλεύουν ενάντια στις δυνάμεις του σκοταδισμού
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Στην ακτιβίστρια και υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων - ιδρύτρια και εκτελεστική διευθύντρια του Women's Peace Network, Wai Wai Nu, μέλος της μειονότητας των Ροχίνγκια της Μυανμάρ, απένειμε απόψε το «Βραβείο Δημοκρατίας της Πόλης των Αθηνών, 2021» ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, στο πλαίσιο του 9ου Athens Democracy Forum, οι εργασίες του οποίου διεξάγονται σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

«Κα Ουάι Ουάι Νου, έχω τη μεγάλη χαρά να σας απονείμω το 'Βραβείο Δημοκρατίας της πόλης των Αθηνών' για το εντυπωσιακό σας έργο υπέρ της ελευθερίας και της δημοκρατίας για τους ανθρώπους στη χώρα σας» είπε ο κ. Μπακογιάννης και πρόσθεσε : «Υποστήκατε φυλάκιση στα εφηβικά σας χρόνια και καταφέρατε να βγείτε από αυτό το γεγονός ακόμη πιο δυνατή και σίγουρη για τις πεποιθήσεις σας, έχοντας γίνει μάρτυρας των δεινών των άλλων κρατουμένων που στερούνται την ελευθερία τους εξαιτίας ενός καταπιεστικού και άδικου καθεστώτος. Ρίξατε άπλετο φως, και συνεχίζετε να το κάνετε, στη περιθωριοποίηση των γυναικών σε όλη τη χώρα σας, ιδίως αυτών που ανήκουν σε εθνικές μειονότητες, οι οποίες είναι ανάμεσα στις πιο ευάλωτες. Μέσα από τις πράξεις σας, όταν ήρθατε αντιμέτωπη με την καταπίεση, καταφέρατε να εμπνεύσετε τον σεβασμό της διεθνούς κοινότητας» υπογράμμισε.

Το έργο της κας Νου, σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, αποτελεί υπόδειγμα για την αντιμετώπιση διαρκών κοινωνικών ρηγμάτων και την επίτευξη, τελικώς, της γεφύρωσής τους. «Έχετε δηλώσει ότι δεν είστε ελεύθερη, επειδή η κοινότητά σας δεν είναι ελεύθερη, επειδή η χώρα σας δεν είναι ελεύθερη. Τα λόγια σας αποτελούν υπενθύμιση του συλλογικού μας χρέους να μην τα παρατήσουμε έως ότου καταφέρουμε να δώσουμε φωνή σε αυτούς που δεν μπορούν να ακουστούν, δύναμη σε αυτούς που είναι ανίσχυροι και ελπίδα στους απελπισμένους. Σας χαιρετίζω για τη δύναμή σας, για τη δέσμευση σας στο σκοπό σας και για την αφοσίωση σας στους ανθρώπους σας. Η επιρροή σας είναι αδιαμφισβήτητη και είμαι κάτι περισσότερο από σίγουρος ότι θα συνεχίσετε να είστε μια αφοσιωμένη ακτιβίστρια για την ειρήνη, την ελευθερία, τη δημοκρατία, φέρνοντας την αλλαγή, όπου και όταν χρειάζεται περισσότερο», ανάφερε χαρακτηριστικά.

Στην ομιλία του, ο κ. Μπακογιάννης υπογράμμισε ότι «η Αθήνα είναι εξαιρετικά υπερήφανη που υπήρξε η γενέτειρα της δημοκρατίας. Η ίδια η πεποίθηση ότι ο 'Δήμος', δηλαδή ο λαός, είναι η βάση του 'Κράτους', που αποδίδεται ελεύθερα ως δύναμη, αναπτύχθηκε κυριολεκτικά, μερικές εκατοντάδες μέτρα από εδώ που στεκόμαστε. Χιλιάδες χρόνια μετά και ακόμη αρνούμαστε να θεωρήσουμε την δημοκρατία ως δεδομένη. Αντιθέτως, ενώνουμε τις δυνάμεις μας, με όσους, σε όλο τον κόσμο, παλεύουν ενάντια στις δυνάμεις του σκοταδισμού και υπερασπίζονται τις καθολικές αξίες και ιδανικά τα οποία συμβολίζει η Ακρόπολη. Το 'Βραβείο Δημοκρατίας της πόλης των Αθηνών' είναι μια ετήσια αναγνώριση αυτών των 'Ανθρώπων του Θάρρους', οι οποίοι ηγούνται του συλλογικού μας αγώνα», είπε.  

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.