Διεθνή
21-09-2021 | 16:32

Γερμανικές εκλογές: Γιατί υποχωρούν CDU και CSU

Newsroom
Μοιράσου το
Γερμανικές εκλογές: Γιατί υποχωρούν CDU και CSU
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ο επικεφαλής του Φιλελεύθερου κόμματος (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ εκτίμησε ότι οι αντιφατικές θέσεις για θέματα οικονομικής πολιτικής του υποψηφίου καγκελαρίου Χριστιανοδημοκρατών /Χριστιανοκοινωνιστών Άρμιν Λάσετ και του ηγέτη της βαυαρικής Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Μάρκους Ζέντερ είναι η αιτία για την δημοσκοπική τους πτώση κατά την τρέχουσα προεκλογική εκστρατεία.

«Έχασαν τον πυρήνα του κέντρου με αντιφατικές δηλώσεις σχετικά με τις φορολογικές ελαφρύνσεις και το φρένο χρέους. Ούτε ο Ζέντερ δεν θα ήταν σε καλύτερη θέση ως υποψήφιος καγκελάριος. Με τον Μάρκους Ζέντερ θα γινόταν απλώς με διαφορετικό τρόπο», δήλωσε ο Λίντνερ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Augsburger Allgemeine».

«Τόσο ο Ζέντερ όσο και ο Λάσετ αντιφάσκουν ως προς το προεκλογικό τους πρόγραμμα, το οποίο υπόσχεται φορολογικές ελαφρύνσεις (για τις επιχειρήσεις) και συμμόρφωση με το φρένο χρέους. Ο κ. Ζέντερ λέει ότι πρέπει να ξαναδούμε το θέμα του φρένου χρέους το οποίο προβλέπει το Σύνταγμα. Ωστόσο, το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα (CDU) το απορρίπτει», τόνισε ο Φιλελεύθερος πολιτικός.

«Επομένως, εάν είναι κάποιος τόσο ασαφής σε αυτά τα θέματα και στέλνει αντιφατικά μηνύματα και λέει το αντίθετο από αυτό που είπε πριν από 14 ημέρες, τότε έχει χάσει τον πυρήνα του κέντρου επί του παρόντος», πρόσθεσε ο Λίντνερ. 

«Εκτιμώ τον Άρμιν Λάσετ προσωπικά και συνεργαζόμαστε (σε επίπεδο κρατιδίου Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας) έντιμα και συναδελφικά. Συνιστώ όμως στους πολίτες να μην ψηφίσουν το CDU και το CSU, αντ 'αυτού συμβουλεύω να ψηφίσουν το Φιλελεύθερο κόμμα», κατέληξε ο Λίντνερ.

Στις δημοσκοπήσεις ο Λάσετ υπολείπεται αυτή τη στιγμή του υποψηφίου καγκελαρίου του SPD, Όλαφ Σολτς. Το SPD είναι η ισχυρότερη δύναμη σε όλες, αλλά η διαφορά από τους Χριστιανοδημοκράτες και τους Χριστιανοκοινωνιστές περιορίστηκε πρόσφατα. 

Πηγή : Augsburger Allgemeine

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.