Οικονόμου: Όσο η οικονομία πάει καλά αυτό θα έχει αντανάκλαση στους πολίτες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οικονόμου: Όσο η οικονομία πάει καλά αυτό θα έχει αντανάκλαση στους πολίτες
Για τα μέτρα της ΔΕΘ, απαντώντας στην αντιπολίτευση και τις κριτικές, τόνισε ότι δεν ήταν δεδομένο ότι θα γίνονταν όλα αυτά, τα οποία έχουν αναπτυξιακή διάσταση.

H συζήτηση για τον προϋπολογισμό, θα βοηθήσει στην επαναξιολόγηση της οικονομίας και του δημοσιονομικού χώρου που δημιουργείται, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στο ertnews.gr. «Όταν η χώρα πάει καλά αυτό πρέπει να έχει αντανάκλαση στις καθημερινές ανάγκες και προσδοκίες των πολιτών», τόνισε.

Για την αντιμετώπιση της πανδημίας στα σχολεία, δήλωσε πως «έχουμε το εμβόλιο και ένα ισχυρό σύστημα διαγνωστικών τεστ δωρεάν, έτσι θα ξέρουμε ανά πάσα στιγμή που βρίσκεται η πανδημία, παράλληλα υπάρχουν και τα μέτρα όπως οι μάσκες και οι αποστάσεις». Συμπλήρωσε πως είναι μεγάλο το ποσοστό των εμβολιασμένων εκπαιδευτικών και των οικογενειών και τόνισε πως «είμαστε ακόμα μέσα σε περιβάλλον κορονοϊού και το εμβόλιο είναι “εκεί” και περιμένει όσους δεν έχουν εμβολιαστεί».

Για τις γονικές παροχές και τις δωρεές, απαντώντας στην αντιπολίτευση και τις κριτικές, τόνισε ότι δεν ήταν δεδομένο ότι θα γίνονταν όλα αυτά, τα οποία έχουν αναπτυξιακή διάσταση.

O κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι τα μέτρα για την προστασία από τον κορονοϊό, δεν είναι ενάντια στην ελευθερία. «Πρέπει να εφαρμόσουμε τα μέρα που μας λένε οι ειδικοί για να μην ξαναγυρίσουμε σε καταστάσεις που χρειάζονταν μηνύματα για να βγούμε έξω».

Παράλληλα, μιλώντας για το θέμα της αύξησης στο ηλεκτρικό ρεύμα, ότι το μέτρο της απορρόφησης του 80% των αυξήσεων από το κράτος είναι μέτρο οριζόντιο για όλους. «Παίρνουμε μέτρα για να μην επιτρέψουμε να εμφανιστούν αθέμιτες πρακτικές και συνθήκες αισχροκέρδειας», κατέληξε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider