Πολιτική | Διεθνή
06-09-2021 | 17:22

Ουγγαρία: Ο Όρμπαν αρνείται την έξοδο από την ΕΕ ενόψει των εθνικών εκλογών

Newsroom
Μοιράσου το
Ουγγαρία: Ο Όρμπαν αρνείται την έξοδο από την ΕΕ ενόψει των εθνικών εκλογών
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν απέκλεισε την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με έναν ανώτερο κυβερνητικό σύμβουλο τον οποίο επικαλείται το Bloomberg, επιδιώκοντας να διασκεδάσει τις εικασίες που τροφοδοτούνται από δηλώσεις ορισμένων συμμάχων του.

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος έχει εμπλακεί σε συγκρούσεις με την Ένωση υπερασπίστηκε την ένταξη στην ΕΕ στο ετήσιο πικνίκ των υποστηρικτών του το Σαββατοκύριακο, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μπάλαζ Όρμπαν.

«Ο Ούγγρος πρωθυπουργός είπε κατά λέξη ότι ακόμη και αν η Ευρωπαϊκή Ένωση καταρρεύσει, θα είμαστε από τους τελευταίους που θα κρατήσουν το τελευταίο δοκάρι, θα εργαστούν για να το σταματήσουν και να το αντιστρέψουν», δήλωσε ο υφυπουργός στο κρατικό ραδιόφωνο την Κυριακή.

Τα σχόλια του πρωθυπουργού έρχονται καθώς η αντιπολιτευτική συμμαχία της Ουγγαρίας ξεκίνησε την προτεοιμασία της πριν από τις γενικές εκλογές του επόμενου έτους, με στόχο να ανατρέψει την επιρροή του Όρμπαν και να διευθετήσει τις συγκρούσεις με την ΕΕ.

Η ένταξη στην ΕΕ, η οποία διοχετεύει δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως στην Ουγγαρία και εξασφαλίζει επίσης ταξίδια χωρίς διαβατήριο για τους πολίτες της, υποστηρίζεται ευρέως στη χώρα, συμπεριλαμβανομένων των ψηφοφόρων του Όρμπαν. Το κόμμα Fidesz του Orban και το μπλοκ της ενωμένης αντιπολίτευσης πηγαίνουν στήθος με στήθος στις περισσότερες δημοσκοπήσεις.
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.