Διεθνή
23-08-2021 | 22:57

Επίθεση σε Ελλάδα από Τσελίκ και Ακάρ

Newsroom
Μοιράσου το
Επίθεση σε Ελλάδα από Τσελίκ και Ακάρ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Προκλητικός εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ, υποστηρίζοντας πως η βαρβαρότητα των Ελλήνων οδηγεί τους πρόσφυγες στο θάνατο. 

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, σε σημερινές του δηλώσεις, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, ξεκαθάρισε πως οι Τουρκία δεν θα δεχτεί ούτε έναν πρόσφυγα, ακόμα και αν τις δοθούν κονδύλια για αυτό, τονίζοντας πως «η Τουρκία δεν είναι κέντρο συγκέντρωσης προσφύγων».

Παράλληλα, μέσω της Ελλάδος, επιτέθηκε στην ΕΕ, ισχυριζόμενος ότι Έλληνες λιμενικοί βυθίζουν σκάφη με πρόσφυγες, συνοψίζοντας πως η χώρα μας τους οδηγεί στον θάνατο. Μίλησε για βαρβαρότητα των Ελλήνων στην οποία «κλείνει τα μάτια η ΕΕ» και είπε πως εάν η Ευρώπη δεν κάνει αυτά που της αναλογούν, δεν μπορεί να περιμένει κανείς από την Τουρκία το να αποδέχεται πρόσφυγες.

Πολεμική ρητορική, όσον αφορά την χώρα μας, υιοθέτησε σε σημερινές του δηλώσεις και ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, παρά την συνομιλία Μητσοτάκη- Ερντογάν, για άλλη μια φορά ζήτησε αποστρατικοποίηση των νησιών. Ο Χουλουσί Ακάρ «στοχοποίησε» εκ νέου το Καστελόριζο και αναφέρθηκε στα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας που ενοχλούν την Τουρκία. «Η Ελλάδα δεν πρέπει να εξοπλίζεται, είναι μάταιος κόπος», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.