Σουηδία: Ο πρωθυπουργός Λεβέν αποσύρεται, πριν από τις εκλογές του 2022

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σουηδία: Ο πρωθυπουργός Λεβέν αποσύρεται, πριν από τις εκλογές του 2022
«Κάθε πράγμα έχει ένα τέλος και θέλω να αφήσω στο διάδοχο που τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για να συνεχίσει» δήλωσε ο απερχόμενος ηγέτης των Σουηδών σοσιαλδημοκρατών.

Την απόφαση του να παραιτηθεί από την πρωθυπουργίας της Σουηδίας ανακοίνωσε την Κυριακή ο επικεφαλής του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, Στέφαν Λεβέν, εν όψει των εθνικών εκλογών στη σκανδιναβική χώρα το 2022.

Μιλώντας σε κομματική εκδήλωση, ο Λεβέν ανέφερε «έχω ενημερώσει τα κομματικά όργανα πως θα αφήσω την ηγεσία του κόμματος τον Νοέμβριο και στη συνέχεια θα αποσυρθώ και από την πρωθυπουργία. Κάθε πράγμα έχει ένα τέλος και θέλω να αφήσω στο διάδοχο που τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για να συνεχίσει» ανέφερε ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Σουηδίας, που ανέλαβε τα καθήκοντα του στην πρωθυπουργία το 2014.

Ο Λεβέν οδήγησε μια αδύναμη κυβέρνηση μειοψηφίας μαζί με το Κόμμα των Πρασίνων τα τελευταία τρία χρόνια, αγωνιζόμενος να βρει έναν λειτουργικό συνασπισμό μετά από αβέβαιες εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2018.

Η ανακοίνωση της παραίτησής του ήταν ωστόσο έκπληξη, καθώς ο είχε δηλώσει προηγουμένως ότι ήθελε να ηγηθεί του κόμματος στην επόμενη προεκλογική εκστρατεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σουηδία: Πύρρειος επανεκλογή στην πρωθυπουργία για τον Λέβεν

gazzetta
gazzetta reader insider insider