Τζόνσον για Ταλιμπάν: Θα κριθούν από τις πράξεις και όχι από τα λόγια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τζόνσον για Ταλιμπάν: Θα κριθούν από τις πράξεις και όχι από τα λόγια
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον
«Περιμένουμε να δούμε τα έργα του καθεστώτος για να προχωρήσουμε στις επόμενες κινήσεις μας» ανέφερε ο Βρετανός πρωθυπουργός για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν

Στάση αναμονής για τις κινήσεις των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν διατηρεί η βρετανική κυβέρνηση, όπως προκύπτει από τα όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, σε έκτακτη συνεδρίαση της Βουλής των Κοινοτήτων για την ανάληψη της ηγεσίας της ασιατικής χώρας από την ισλαμική οργάνωση.

Απαντώντας σε ερωτήματα των Βρετανών βουλευτών για τη στάση του Λονδίνου απέναντι στους Ταλιμπάν, ο Τζόνσον σημείωσε πως «θα κρίνουμε το καθεστώς με βάση τις επιλογές που θα κάνει και με βάση τις δράσεις του και όχι τα λόγια του, ως προς τη στάση των Ταλιμπάν απέναντι στην τρομοκρατία, το έγκλημα, τα ναρκωτικά, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των γυναικών στην εκπαίδευση».

Μιλώντας για την ευκολία με την οποία οι Ταλιμπάν κατέλαβαν το Αφγανιστάν, ο Τζόνσον ανέφερε ότι δεν είναι αλήθεια πως η Βρετανία ήταν απροετοίμαστη για τις εξελίξεις.

Ο ίδιος σημείωσε ότι «η κατάρρευση της κυβέρνησης του Αφγανιστάν έγινε πιο γρήγορα απ' ότι και οι ίδιοι οι Ταλιμπάν περιμέναν».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία για Αφγανιστάν: Ο έλεγχος στους Ταλιμπάν - «Δεν γυρίζουμε πίσω»

NATO σε Ταλιμπάν: Να φύγουν από το Αφγανιστάν όσοι το επιθυμούν

gazzetta
gazzetta reader insider insider