Ελλάδα
18-07-2021 | 10:55

Πέτσας: Έρχεται υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους εκπαιδευτικούς 

Newsroom
Μοιράσου το
Πέτσας: Έρχεται υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους εκπαιδευτικούς 
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Οι εκπαιδευτικοί αναμένεται να είναι η επόμενη επαγγελματική ομάδα για την οποία θα ισχύσει η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις που έκανε την Κυριακή ο Στέλιος Πέτσας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών ανέφερε πως αναμένεται να ληφθεί απόφαση για τους εκπαιδευτικούς και τους δημοσίους υπαλλήλους που βρίσκονται σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής. «Πιο μεγάλο θέμα είναι των εκπαιδευτικών», τόνισε.

Είπε, επίσης, πως είναι κάτι που σταθμίζεται στις αποφάσεις της κυβέρνησης, ενώ τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

Για απολύσεις εργαζομένων

Σχετικά με όσους δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν, διευκρίνισε πως πρώτα θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια, ώστε να μην φτάσουμε σε απολύσεις. Τόνισε, δε, ότι το πλαίσιο εργασιακών σχέσεων και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα είναι αρκετά ευέλικτο, επομένως μπορεί να βρεθεί τρόπος να συνεχίσουν να παρέχονται οι υπηρεσίες χωρίς να πληγεί ούτε ο πολίτης ούτε και ο εργαζόμενος.

Όπως είπε ο υπουργός, η αναστολή εργασίας είναι από μόνη της είναι ένα ισχυρό κίνητρο για να εμβολιαστεί κάποιος που δεν θέλει να χάσει το εισόδημά του. Ανέφερε, επίσης, ότι ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι τη διαφορά του να είσαι εμβολιασμένος, καθώς υπάρχουν και τα προνόμια.Όσον αφορά τους επόμενους κλάδους, στους οποίους μπορεί να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, ο κ. Πέτσας είπε ότι

Τέλος, ανέφερε ότι θα πολλαπλασιαστούν οι κινητές ομάδες εμβολιασμού τις επόμενες μέρες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γεωργιάδης: Ο μη εμβολιασμός είναι σπουδαίος λόγος για απόλυση