Στις 12.30 οι ανακοινώσεις για τους εσωτερικούς χώρους εστίασης - Σε δυο κατηγορίες χωρίζονται τα καταστήματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στις 12.30 οι ανακοινώσεις για τους εσωτερικούς χώρους εστίασης - Σε δυο κατηγορίες χωρίζονται τα καταστήματα
Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι η κεντρική ιδέα θα είναι ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί θα έχουν μεγαλύτερα περιθώρια κινητικότητας.

Στις 12:30 θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας από τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, και τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, όπου θα παρουσιαστεί το πλαίσιο λειτουργίας υπηρεσιών ψυχαγωγίας για εμβολιασμένους και μη. Τη συνέντευξη θα συντονίσει η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες και με βάση τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης το πρωί στον ΑΝΤ1 τα καταστήματα εστίασης που θα δέχονται μόνο όσους έχουν εμβολιαστεί, θα μπορούν να υποδέχονται στους εσωτερικούς τους χώρους μεγαλύτερο αριθμό πελατών, θα έχουν δηλαδή σημαντικά αυξημένη πληρότητα σε σχέση με τα υπόλοιπα καταστήματα.

Κεντρική ιδέα, όπως επεσήμανε ο Άδωνις Γεωργιάδης, θα είναι ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί θα έχουν μεγαλύτερα περιθώρια κινητικότητας. Τα καταστήματα εστίασης θα χωριστούν σε δυο κατηγορίες. Σε εκείνα που θα δέχονται αποκλειστικά μόνο όσους έχουν εμβολιαστεί και σε αυτά που θα δέχονται όλους τους πελάτες. Τα καταστήματα που θα δέχονται μόνο εμβολιασμένους θα έχουν μια ειδική σήμανση και θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενούν περισσότερους πελάτες. Ο έλεγχος για το αν κάποιος πελάτης είναι εμβολιασμένος, θα γίνεται μέσω κινητού με ευθύνη του καταστήματος, ενώ για τους ανήλικους θα ανακοινωθεί μια ειδική διαδικασία.

Σχολιάζοντας το οικονομικό κίνητρο που ανακοινώθηκε χθες για τους νέους 18-25 ετών που θα εμβολιαστούν, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως είναι κάτι που εφαρμόζεται ήδη σε πολλές χώρες με κάποιες παραλλαγές και στην Ελλάδα η κυβέρνηση αποφάσισε να γίνει για τους νέους οι οποίοι έλαβαν την μικρότερη ενίσχυση από όλους όσους επλήγησαν την περίοδο της πανδημίας.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι όπως φαίνεται με τα σημερινά δεδομένα, σύντομα θα φτάσουμε στο 60% σε ότι αφορά το ποσοστό εμβολιασμού, αλλά δύσκολα θα ανέβουμε παραπάνω και για το λόγο αυτό θα πρέπει να βρούμε τρόπους να ανεβάσουμε το ποσοστό για να φτάσουμε στο πολυπόθητο τείχος ανοσίας.

Τέλος και σχολιάζοντας τα σενάρια που λένε ότι το οικονομικό κίνητρο στους νέους δείχνει... εκλογές στο άμεσο μάλλον, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση η ΝΔ έχει προβάδισμα μεγαλύτερα του 17% από τον ΣΥΡΙΖΑ, το μεγαλύτερο που είχε ποτέ οποιαδήποτε κυβέρνηση της μεταπολίτευσης στο μέσον της θητείας της και αυτό είναι απάντηση σε τέτοιου είδους σενάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider