Α. Πελώνη: Εντός της ημέρας η απόφαση για τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους - Στις 18:00 οι ανακοινώσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Α. Πελώνη: Εντός της ημέρας η απόφαση για τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους - Στις 18:00 οι ανακοινώσεις
Όπως είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, για την εφαρμογή της απόφασης, ωστόσο, θα περιμένουμε την εισήγηση της Επιτροπής.

Για το θέμα των μασκών σε εξωτερικούς χώρους, συνεδριάζει, μεταξύ άλλων, η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, με την κυβερνητική εκπρόσωπο, Αριστοτελία Πελώνη, να αναφέρει πως ελπίζει αυτό να γίνει σύντομα, εκτιμώντας επίσης ότι θα παρθεί η απόφαση εντός της ημέρας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, για την εφαρμογή της απόφασης, ωστόσο, τόνισε ότι θα περιμένουμε την εισήγηση της επιτροπής και διευκρίνισε πως αφορά τη μη υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους. Σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας, είπε ότι το θέμα θα τεθεί εν καιρώ.

Τόνισε, επίσης, ότι «η καλή επιδημιολογική εικόνα δεν πρέπει να μας εφησυχάζει. Όπου υπάρχει συνωστισμός τα μέτρα θα πρέπει να συνεχιστούν, εκτός αν πει κάτι άλλο η επιτροπή».

Η κα Πελώνη εξήγησε ότι όσο περισσότερο προχωρούν οι εμβολιασμοί, ακόμα και σε ένα ενδεχόμενο νέο κύμα, ο πληθυσμός θα είναι θωρακισμένος, ενώ επεσήμανε ότι το ενδεχόμενο τέταρτο κύμα θα αφορά τους ανεμβολίαστους.

«Όσο μεγαλύτερο το ποσοστό των εμβολιασμένων θα ξεκλειδώνουν δραστηριότητες και θα επιστρέφουμε στην κανονικότητα», ανέφερε και συμπλήρωσε πως «πρέπει όλοι να πειστούν ότι τα οφέλη του εμβολιασμού είναι μεγάλα».

Όσον αφορά τη μετάλλαξη Δέλτα, που φαίνεται να είναι 2,5 φορές πιθανότερο να μολύνει τα παιδιά, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι η εθνική επιτροπή εμβολιασμών συζητά για τον εμβολιασμό των παιδιών και θα εισηγηθεί σχετικά.

Τέλος, είπε ότι τα self test θα συνεχίσουν να διατίθενται δωρεάν από τα φαρμακεία.

Στις 18:00 οι ανακοινώσεις

Σήμερα, στις 18:00, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου και ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, θα κάνουν ανακοινώσεις σχετικά με τη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

Η ειδική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας συνεδριάζει, από τις 10:00, με κύριο θέμα τη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους και οι αποφάσεις της θα ανακοινωθούν το απόγευμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider