Μπάιντεν: Ιερή υποχρέωση η υπεράσπιση του άρθρου 5 του ΝΑΤΟ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπάιντεν: Ιερή υποχρέωση η υπεράσπιση του άρθρου 5 του ΝΑΤΟ
Biden
Ο Τζο Μπάιντεν θεωρεί "ιερή υποχρέωση" την υπεράσπιση συμμάχου του ΝΑΤΟ που δέχεται επίθεση

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι η υπεράσπιση ενός συμμάχου του ΝΑΤΟ που δέχεται επίθεση, όπως προβλέπεται από το άρθρο 5 της Βορειοατλαντικής Συνθήκης, είναι "ιερή υποχρέωση", κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τη σύνοδο κορυφής της G7.

"Πιστεύουμε ότι το ΝΑΤΟ και το άρθρο 5 είναι ιερή υποχρέωση", δήλωσε στο Νιουκουέι (νοτιοδυτική Αγγλία) την παραμονή της συμμετοχής του στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, κρίνοντας ότι ο οργανισμός είναι "ζωτικής σημασίας για την ικανότητά μας να προασπίσουμε την ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών για το υπόλοιπο του αιώνα".

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι το ΝΑΤΟ υποστήριξε τις Ηνωμένες Πολιτείες αμέσως μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

¨Πολύ σαφής με τον Πούτιν"

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υποσχέθηκε σήμερα ότι θα είναι "πολύ σαφής" με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν για τις διαφωνίες τους κατά την πρώτη συνάντηση που θα έχουν την ερχόμενη Τετάρτη, αναγνωρίζοντας ότι οι αμερικανορωσικές σχέσεις βρίσκονται σήμερα "στο πιο χαμηλό σημείο".

"Δεν είναι ένας διαγωνισμός για το ποιος είναι ο καλύτερος σε μια συνέντευξη Τύπου ώστε ο άλλος να έρθει σε δύσκολη θέση, θα πούμε με πολύ σαφή τρόπο ποιοι είναι οι όροι που πρέπει να εκπληρωθούν προκειμένου να αποκτήσουμε μια καλύτερη σχέση με τη Ρωσία. Δεν επιδιώκουμε τη σύγκρουση", είπε στους δημοσιογράφους ο Μπάιντεν στο Νιουκουέι (Αγγλία), μετά το τέλος της συνόδου κορυφής της G7.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider