Αρ. Πελώνη: Διεύρυνση, όχι κατάργηση ωραρίου κυκλοφορίας - Το απόγευμα στις 7 οι ανακοινώσεις Κικίλια, Χαρδαλιά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αρ. Πελώνη: Διεύρυνση, όχι κατάργηση ωραρίου κυκλοφορίας - Το απόγευμα στις 7 οι ανακοινώσεις Κικίλια, Χαρδαλιά
«Περιμένουμε την εισήγηση της Επιτροπής για τη διεύρυνση του ωραρίου και της μουσικής στους εξωτερικούς χώρους», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Το ενδεχόμενο της άμεσης κατάργησης του ωραρίου κυκλοφορίας απέκλεισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, επισημαίνοντας ότι «δεν τελειώσαμε με την πανδημία».

«Σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή, περιμένουμε την εισήγησή της για τη διεύρυνση του ωραρίου και της μουσικής στους εξωτερικούς χώρους. Νομίζω πρέπει να συζητάμε για διεύρυνση, δεν έχουμε τελειώσει ακόμα με την πανδημία», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σημειώνεται πως η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη στις 19:00, από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά.

Παράλληλα, η κυβερνητική εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι αύριο Πέμπτη ανοίγει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια για τις ηλικίες 25-29 και την επόμενη εβδομάδα για τις ηλικίες 18-24, ενώ για το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό διευκρίνισε ότι ήδη μπορεί να τυπώνεται ή κάποιος να έχει στο κινητό του.

Όσον αφορά τα self test από φαρμακεία, η κα Πελώνη είπε ότι «υπάρχει συμφωνία κυβέρνησης με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό για διανομή των self test μέχρι 19 Ιουνίου και προφανώς πρέπει να τηρηθεί στο ακέραιο. Αν γίνει κάτι διαφορετικό θα εκληφθεί ως εκβιασμός από το συγκεκριμένο σύλλογο», δήλωσε και τόνισε ότι «θα συζητήσουμε και τα θεσμικά ζητήματα των φαρμακοποιών, αλλά δεν είναι η ώρα εν μέσω πανδημίας».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι η κυβέρνηση θα ήθελε να συνεχίσει τη συνεργασία με τα φαρμακεία, ωστόσο αν αυτό δεν είναι εφικτό θα βρεθούν άλλοι τρόποι διανομής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider