Σασόλι: Να γίνουν μόνιμα τα χρηματοδοτικά εργαλεία όπως το Ταμείο Ανάκαμψης

Μαρία Νταλιάνη
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σασόλι: Να γίνουν μόνιμα τα χρηματοδοτικά εργαλεία όπως το Ταμείο Ανάκαμψης
Ο Νταβίντ Σασόλι στην ελληνική Βουλή
«Πρέπει να προσφέρουμε κάτι σε αυτούς τους ανθρώπους που υποφέρουν από την οδύνη της πανδημίας» είπε ο επικεφαλής του ΕΚ από τη Βουλή.

Υπέρ της μονιμότητας των χρηματοδοτικών εργαλείων όπως το Ταμείο Ανάκαμψης, τάχθηκε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ-Μαρία Σασόλι μιλώντας στην Βουλή.

«Πρέπει να προσφέρουμε κάτι σε αυτούς τους ανθρώπους που υποφέρουν από την οδύνη της πανδημίας», υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ-Μαρία Σασόλι, ενώ πρότεινε να αποκτήσουν μόνιμο χαρακτήρα τα εργαλεία εκείνα, όπως το Σχέδιο Ανάκαμψης, που μπορούν να προσφέρουν πόρους για να αντιμετωπίσουν τα κράτη-μέλη μια τόσο βαθιά κρίση, που- όπως είπε-, δεν ξέρουμε που θα μας οδηγήσει.

Μιλώντας σε κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, με θέμα: «Η Ευρώπη μετά την πανδημία», ο κ. Σασόλι, επισήμανε ότι «βιώνουμε την στιγμή κατά την οποία τα απολυταρχικά και αυταρχικά συστήματα, θέλουν να δείξουν ότι είναι πιο αποτελεσματικά και επαρκή από μας και ως εκ τούτου, εμείς για να ανταποκριθούμε στην πρόκληση, πρέπει να δώσουμε τη δημοκρατική μας απάντηση, βελτιώνοντας τη λειτουργία μας».

Όπως είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σήμερα είναι μια σπουδαία συγκυρία για να κατανοήσουμε τι λειτουργεί και τι όχι και να βελτιώσουμε την αποδοτικότητα, την επάρκεια και τη λειτουργία μας.

«Σε όσους στοιχηματίζουν στο διχασμό μας, θέλουμε να τους πούμε ότι είμαστε σε θέση να προασπίσουμε τις ελευθερίες μας», τόνισε ο κ. Σασόλι παρατηρώντας ότι ήρθε η στιγμή να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για τη διαμόρφωση των κανόνων του μέλλοντος, καθώς οι κανόνες του παρελθόντος δεν μας βοήθησαν, δημιουργώντας ανισότητες, προβλήματα, αδικίες και πληγές σε πολλούς πολίτες.

Ιδιαίτερη αναφορά, έκανε ο Ιταλός πολιτικός και στο ρόλο των Εθνικών Κοινοβουλίων στη διαμόρφωση των νέων κανόνων ενόψει της Διάσκεψης για το μέλλον της Ευρώπης, λέγοντας ότι περιμένει τις προτάσεις και του ελληνικού Κοινοβουλίου, η φωνή του οποίου θα πρέπει να είναι ηχηρή και ο ρόλος του πρωταγωνιστικός.

Με αφορμή και το πρόσφατο περιστατικό με την πτήση της Ryanair, ο κ. Σασόλι τόνισε ότι ο ευρωπαϊκός χώρος πρέπει να ενδυναμωθεί με άμυνα και ασφάλεια.

«Εμείς αναζητούμε το διάλογο και τη διπλωματία, αλλά δεν θα επιτρέψουμε να μας διχάσουν και ας το ξέρουν αυτό σε Ανατολή και Δύση», ανέφερε, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη μιας κοινής πολιτικής ασύλου για την Ευρώπη.

Καταλήγοντας, ο κ.Σασόλι είπε ότι «μας προκαλούν κάποια απολυταρχικά καθεστώτα κι εμείς πρέπει να απαντάμε χωρίς ταμπού και προκαταλήψεις».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider