«Κλείδωσε» η επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Αθήνα στις 31 Μαΐου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Κλείδωσε» η επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Αθήνα στις 31 Μαΐου
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ αναμένεται την Κυριακή να πραγματοποιήσει ιδιωτική επίσκεψη στη Θράκη.

Την επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Ελλάδα, την ερχόμενη Δευτέρα, 31 Μαΐου και τη συνάντησή του με τον Νίκο Δένδια, ανακοίνωσε επίσημα το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Αθήνα την Δευτέρα 31 Μαΐου 2021. Οι συνομιλίες θα εστιαστούν στις διμερείς σχέσεις, καθώς και στις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να παραθέσει ανεπίσημο δείπνο στον Τούρκο ομόλογο του την Κυριακή 30 Μαΐου. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ αναμένεται νωρίτερα την Κυριακή να πραγματοποιήσει ιδιωτική επίσκεψη στη Θράκη.

Παράλληλα, κυβερνητικές πηγές επιβεβαιώνουν ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Τούρκο ΥΠΕΞ.

Νωρίτερα, την επίσκεψή του στη χώρα μας είχε ανακοινώνει ο Τούρκος ΥΠΕΞ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT νωρίτερα σήμερα..

Όπως σημείωσε η εφημερίδα Hurriyet, ο Τσαβούσογλου προ ημερών είχε αναφέρει πως στόχος είναι να επισημοποιήσει μια συνάντηση μεταξύ του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν και του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Yeni Safak: Στις 31 Μαΐου στην Αθήνα ο Τσαβούσογλου

gazzetta
gazzetta reader insider insider