Επίσκεψη Β. Κικίλια και του περιφερειακού διευθυντή Ευρώπης του ΠΟΥ στον Ιερώνυμο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επίσκεψη Β. Κικίλια και του περιφερειακού διευθυντή Ευρώπης του ΠΟΥ στον Ιερώνυμο
«Να μπορέσουμε να ξεφύγουμε μία ώρα αρχύτερα και με τις λιγότερες απώλειες από αυτήν την τεράστια κρίση της δημόσιας υγείας» το μήνυμα του κ. Κικίλια.

Επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο πραγματοποίησαν σήμερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, και ο περιφερειακός διευθυντής Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, δρ Hans Kluge, προκειμένου να τον ενημερώσουν και να συνομιλήσουν μαζί του για την πορεία της πανδημίας, αλλά και για τα σημαντικά οφέλη του εμβολιασμού.

Ο περιφερειακός διευθυντής Ευρώπης του ΠΟΥ αναφέρθηκε στην προσφορά των εμβολίων και τόνισε τη σπουδαιότητα των μηνυμάτων που δίνει ο Αρχιεπίσκοπος για τον εμβολιασμό. Σημείωσε, μάλιστα, ότι έχει εντυπωσιαστεί από τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Υγείας, αλλά και όλους τους εργαζόμενους στον χώρο της Υγείας, οι οποίοι κάνουν τα πάντα προκειμένου να ξεπεραστεί αυτή η κρίση.

«Στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη αντιμετωπίζουμε το τρίτο κύμα», τόνισε ο κ. Kluge και συμπλήρωσε: «Δεδομένου ότι πλησιάζει ο εορτασμός του Ορθόδοξου Πάσχα, θέλουμε όλοι οι άνθρωποι να γιορτάσουν με ασφάλεια. Κατανοώ ότι υπάρχει κόπωση λόγω των περιοριστικών μέτρων, ωστόσο υπάρχει φως στο τούνελ και γι' αυτό, Μακαριώτατε, σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας. Οι άνθρωποι πρέπει να αντέξουν λίγο ακόμη και να φροντίζουν ο ένας τον άλλον». Επίσης, ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την προσφορά της Εκκλησίας στους πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ υπογράμμισε ότι «προσβλέπει σε μια συνεργασία, γιατί η Εκκλησία έχει έναν σημαντικό ρόλο να παίξει».

Από την πλευρά του, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας εξέφρασε ότι «πρέπει να γίνει ένας συντονισμός, για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα της πανδημίας». Αναφέρθηκε, επίσης, στις σχέσεις Εκκλησίας - Πολιτείας για να επισημάνει πως είναι στενά συνδεδεμένες και αντιμετωπίζουν με κοινό αγώνα όλα τα κοινωνικά προβλήματα. «Η Εκκλησία και η Πολιτεία έχουν καταλάβει την ανάγκη αυτής της συνεργασίας και έτσι προχωρούν», υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταβάλλουν προσπάθειες προς κάθε κατεύθυνση για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, ενώ ταυτόχρονα εξήρε και το έργο του υπουργού Υγείας.

Μίλησε, ακόμη, για τις μικρές χώρες που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της πανδημίας πιο δύσκολα, αφού εξαρτώνται από τις μεγάλες δυνάμεις και από εκείνους που έχουν τα μέσα να παράγουν όσα απαιτούνται και κάλεσε τον κ. Kluge να συμπαρασταθεί στη χώρα μας.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την προσφορά του και τόνισε ότι «σημαίνει πολλά για τους συμπολίτες μας και για εμάς όλους η συνεισφορά σας στην προσπάθεια να εξηγήσουμε στην κοινωνία τις ευεργετικές συνέπειες του εμβολιασμού, έτσι ώστε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, τις οικογένειές μας, τους συνανθρώπους μας και να μπορέσουμε να ξεφύγουμε μία ώρα αρχύτερα και με τις λιγότερες απώλειες από αυτήν την τεράστια κρίση της δημόσιας υγείας». Αναφέρθηκε, επιπλέον, στη συμβολή του δρα Hans Kluge στην τεχνική βοήθεια που ζητά η χώρα μας, αλλά και σε όλα τα θέματα της υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider