Επικοινωνία Μητσοτάκη - Μπουρλά για το εμβόλιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επικοινωνία Μητσοτάκη - Μπουρλά για το εμβόλιο
«Είχα την χαρά να μιλήσω με τον 'Αλμπερτ Μπουρλά, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer, για να τον συγχαρώ για τα αποτελέσματα των δοκιμών του εμβολίου και για την ολοκλήρωση της σύμβασης με την ΕΕ για την παράδοση του εμβολίου το συντομότερο δυνατό» έγραψε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο λογαριασμό του στο Twitter ανέβασε μία φωτογραφία από την επικοινωνία που είχε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά.

«Είχα την χαρά να μιλήσω με τον 'Αλμπερτ Μπουρλά, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer, για να τον συγχαρώ για τα αποτελέσματα των δοκιμών του εμβολίου και για την ολοκλήρωση της σύμβασης με την ΕΕ για την παράδοση του εμβολίου το συντομότερο δυνατό» έγραψε ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του στα αγγλικά.

Από τη Θεσσαλονίκη στο τιμόνι της Pfizer

Ο Άλμπερτ Μπουρλά γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε στην Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στη Βιοτεχνολογία στο ίδιο πανεπιστήμιο το 1991. Το 1993 προσελήφθη στο τμήμα Animal Health της Pfizer στην Ελλάδα, ως τεχνικός διευθυντής.

Το 2001 μετακόμισε στις ΗΠΑ, όπου ανέλαβε τον ρόλο του U.S. Group Marketing Director for Animal Health, ενώ το 2004 έγινε Vice President of Business Development and New Products Marketing. Το 2006 αναλαμβάνει τη θέση του Προέδρου της Ευρώπης, Αφρικής και Μέσης Ανατολής και το 2009 την Ασία και την περιοχή του Ειρηνικού. Από το 2019 βρίσκεται στο τιμόνι της εταιρείας, ως Διευθύνων Σύμβουλος και τον Ιανουάριο του 2020 ανέλαβε χρέη εκτελεστικού προέδρου.

Τον Απρίλιο του 2019 βραβεύτηκε ως «Διαπρεπής Έλληνας Ηγέτης» της παγκόσμιας φαρμακευτικής διαδικασίας, από τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.

Διαβάστε επίσης: Άλμπερτ Μπουρλά: Ο Θεσσαλονικιός πίσω από το εμβόλιο της Pfizer

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider