Τουρισμός και Κρουαζιέρα: Και πώς να μην ξαναέρθεις στη Θεσσαλονίκη; 

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τουρισμός και Κρουαζιέρα: Και πώς να μην ξαναέρθεις στη Θεσσαλονίκη; 
Η Θεσσαλονίκη με στοχευμένες κινήσεις του Δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα αναδείχθηκε σε έναν δωδεκάμηνο τουριστικό προορισμό.

Η Θεσσαλονίκη με στοχευμένες κινήσεις του Δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα αναδείχθηκε σε έναν δωδεκάμηνο τουριστικό προορισμό. Και μάλιστα αυτό έγινε, παρά την απώλεια των χιλιάδων επισκεπτών από τη Ρωσία, εξαιτίας του πολέμου, που όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικοί είναι για τον τουρισμό της πόλης μας.

Μια βόλτα στην Θεσσαλονίκη όλο αυτό το διάστημα είναι αρκετή για να καταλάβει κάποιος ότι οι στοχευμένες κινήσεις που έγιναν, οδήγησαν στην ολική επαναφορά του τουρισμού, μετά από τα 2 χρόνια πανδημίας.

Στην πόλη μας όμως έγινε και κάτι ακόμα. Και μιλάω για την κρουαζιέρα.

Οι προσεγγίσεις πλοίων κατέγραψαν αύξηση -πάνω από 70 αφίξεις- και φέτος σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΛΘ θα παρουσιάσουν ακόμα μεγαλύτερη αύξηση σε σχέση με πέρσι, από πολλές και σημαντικές εταιρείες. Είναι δε αξιοσημείωτο ότι το πρώτο κρουαζιερόπλοιο έφτασε στο λιμάνι, πιο νωρίς από κάθε άλλη φορά.

Ήταν δε η πρώτη φορά που στο λιμάνι της πόλης μας έφτασαν ταυτόχρονα δυο κρουαζιερόπλοια. Και ναι, η κρουαζιέρα μπορεί να μετατραπεί σε μοχλό τουριστικής ανάπτυξης για τη πόλη και την ευρύτερη περιοχή. Γιατί πολύ απλά όταν ένα κρουαζιερόπλοιο καταπλέει στο λιμάνι τότε, απασχολούνται δεκάδες διαφορετικοί επαγγελματίες. Από τους επιχειρηματίες της εστίασης και τους εργαζόμενους τους μέχρι τους εμπόρους και όσους νοικιάζουν αυτοκίνητα. Αυτές οι δαπάνες περνούν απευθείας στην πραγματική οικονομία, δίνοντας οξυγόνο στην κοινωνία. Και αυτό είναι το θέμα μας και το μεγάλο μας στοίχημα. Να κάνουμε ακόμα πιο μεγάλη διάχυση του τουριστικού προϊόντος στην αγορά της πόλης: εστιάτορες, μαγαζάτορες, εμπόρους, ανθρώπους της γαστρονομίας και φυσικά στους χώρους πολιτισμού μας.

Ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας είναι αυτός που μπορεί να εγγυηθεί ακριβώς αυτό. Να περάσει ακόμα μεγαλύτερο εισόδημα από την κρουαζιέρα και τον τουρισμό γενικότερα, στην αγορά της πόλης.

Και αυτό το επιπλέον εισόδημα θα γεννήσει ακόμα περισσότερες θέσεις εργασίας. Με άλλα λόγια η ανάπτυξη της κρουαζιέρας στη Θεσσαλονίκη «άνοιξε» μία επιπλέον πύλη για τον εισερχόμενο τουρισμό από τις γειτονικές βαλκανικές χώρες και είμαστε υπερήφανοι που το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αποτελεί ζωτικό μέρος αυτής.

Και εδώ να προχωρήσω σε. μια πρόταση: Να φέρουμε τη Διεθνή Έκθεση Κρουαζιέρας στην πόλη μας.

Με αυτόν τον τρόπο η πόλη θα γίνει πόλης έλξης της μεγαλύτερης εκδήλωσης γύρω από έναν κλάδο που έχει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης.Ένα project βιώσιμο που θα αποτελέσει το δικό του διακριτό κομμάτι στην εξωστρεφή ταυτότητα της Θεσσαλονίκης.

Και κάτι ακόμα για όσους λένε πως οι επισκέπτες της κρουαζιέρας είναι περαστικοί. Σύμφωνα με την έρευνα της ΔΙΑΝΕΟΣΙΣ 1 στους 3 επισκέπτες που έρχονται σε μία πόλη, την επισκέπτονται ξανά και ξανά.

Και πώς να μην ξαναέρθεις άλλωστε στη Θεσσαλονίκη;

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

18:53

Νέα σημαντική διεθνής διάκριση για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών από την Air Transport Research Society

18:48

Η αναδίπλωση Τραμπ «ψαλίδισε» τα κέρδη του πετρελαίου

18:47

Η Ρωσία επικρίνει τον καγκελάριο Μερτς σχετικά με τις εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία

18:32

Στη βόρεια Εύβοια την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

18:25

Ισπανία: Ώθηση στην οικονομία από την αύξηση των τουριστικών δαπανών παρά το γεωπολιτικό περιβάλλον

18:23

Υπαναχώρηση Τραμπ για τα «διόδια» 20% στα Στενά του Ορμούζ - «Εμπορικές και επενδυτικές συμφωνίες»

18:22

Meta: Κατηγορίες για χρήση AI που εντόπιζε ιατρικά προβλήματα κατά την επιλογή ατόμων για απολύσεις

18:22

Βρετανία: Δέχεται την εκδόση της στην Ελλάδα η 46χρονη που κατηγορείται για τον εμπρησμό της Marfin

18:13

Συστάσεις ΕΟΔΥ μετά τα κρούσματα σαλμονέλας στη Λαμία: «Μην καταναλώσετε συσκευασμένο κοτόπουλο»

18:11

STIRIXIS Group: Νέες υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης για «ευφυή» κτίρια

17:56

Χρηματιστήριο: «Μάζεψε» τις απώλειες και κράτησε τις 2.500 μονάδες

17:54

Νετανιάχου σε Ιράν: Δεν θα έχετε ηρεμία εάν μας επιτεθείτε

17:52

CrediaBank: Στο 11,5% η διάθεση ποσοστού από Thrivest λόγω ισχυρής ζήτησης

17:38

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω λειψυδρίας ο Πόρος για τρεις μήνες

17:24

Επιχείρηση «Παπουτσωμένος Γάτος»: Πώς η Μοσάντ προσπάθησε να στρατολογήσει πρώην πρόεδρο του Ιράν

17:23

Κώτσηρας: Σε πλήρη εξέλιξη η ανανέωση του στόλου των λεωφορείων - Στην κυκλοφορία 125 νέα ηλεκτρικά

17:17

Λίβανος-Ισραήλ: Στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Ρώμη ξεκίνησε ο νέος γύρος των διαπραγματεύσεων

17:14

Πυρκαγιά σε εργοτάξιο στις Βρυξέλλες - Τουλάχιστον 2 νεκροί

17:13

Οι περιοχές της Ελλάδας με τον πιο μολυσμένο αέρα - Αρνητική πρωτιά για τη Λαμία

17:06

Το SMERemediumCap επενδύει 22 εκατ. ευρώ στον Όμιλο Πλακεντία

17:01

Άνοδος στη Wall Street με ώθηση από πληθωρισμό - Κατρακύλα για IBM

16:56

Ο Μπάφετ επιταχύνει τη διάθεση της περιουσίας του - Εκτός δωρεών το Ίδρυμα Gates

16:53

ΑΑΔΕ: Πρεμιέρα στις 16/7 για το νέο myPoint στον Πειραιά – Πιτσιλής: «Μια νέα εμπειρία εξυπηρέτησης»

16:48

Ουκρανία: Το κοινοβούλιο αποδέχθηκε την παραίτηση της πρωθυπουργού Γιούλια Σβιριντένκο

16:33

Μαρινάκης: «Από τους 19.000 μετανάστες στη Λέσβο, σε μόλις 277 σήμερα»

16:29

Γουόρς (Fed): Με την άσκηση ορθής νομισματικής πολιτικής, ο υψηλός πληθωρισμός θα γίνει παρελθόν

16:23

Μέση Ανατολή: Χίλιες ημέρες πολέμου και ανατροπών που αναδιαμόρφωσαν τις ισορροπίες

16:18

Citi: Άνοδος 45% στα κέρδη τριμήνου, στα 24,77 δισ. δολ. τα έσοδα

16:15

Ουκρανία: Ο Ιούνιος του 2026 ήταν ο μήνας με τα περισσότερα θύματα μεταξύ των αμάχων

16:05

Πέντε λόγοι που θα σας πείσουν να επισκεφθείτε τη Σκύρο


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider