Τουρισμός και Κρουαζιέρα: Και πώς να μην ξαναέρθεις στη Θεσσαλονίκη; 

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τουρισμός και Κρουαζιέρα: Και πώς να μην ξαναέρθεις στη Θεσσαλονίκη; 
Η Θεσσαλονίκη με στοχευμένες κινήσεις του Δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα αναδείχθηκε σε έναν δωδεκάμηνο τουριστικό προορισμό.

Η Θεσσαλονίκη με στοχευμένες κινήσεις του Δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα αναδείχθηκε σε έναν δωδεκάμηνο τουριστικό προορισμό. Και μάλιστα αυτό έγινε, παρά την απώλεια των χιλιάδων επισκεπτών από τη Ρωσία, εξαιτίας του πολέμου, που όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικοί είναι για τον τουρισμό της πόλης μας.

Μια βόλτα στην Θεσσαλονίκη όλο αυτό το διάστημα είναι αρκετή για να καταλάβει κάποιος ότι οι στοχευμένες κινήσεις που έγιναν, οδήγησαν στην ολική επαναφορά του τουρισμού, μετά από τα 2 χρόνια πανδημίας.

Στην πόλη μας όμως έγινε και κάτι ακόμα. Και μιλάω για την κρουαζιέρα.

Οι προσεγγίσεις πλοίων κατέγραψαν αύξηση -πάνω από 70 αφίξεις- και φέτος σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΛΘ θα παρουσιάσουν ακόμα μεγαλύτερη αύξηση σε σχέση με πέρσι, από πολλές και σημαντικές εταιρείες. Είναι δε αξιοσημείωτο ότι το πρώτο κρουαζιερόπλοιο έφτασε στο λιμάνι, πιο νωρίς από κάθε άλλη φορά.

Ήταν δε η πρώτη φορά που στο λιμάνι της πόλης μας έφτασαν ταυτόχρονα δυο κρουαζιερόπλοια. Και ναι, η κρουαζιέρα μπορεί να μετατραπεί σε μοχλό τουριστικής ανάπτυξης για τη πόλη και την ευρύτερη περιοχή. Γιατί πολύ απλά όταν ένα κρουαζιερόπλοιο καταπλέει στο λιμάνι τότε, απασχολούνται δεκάδες διαφορετικοί επαγγελματίες. Από τους επιχειρηματίες της εστίασης και τους εργαζόμενους τους μέχρι τους εμπόρους και όσους νοικιάζουν αυτοκίνητα. Αυτές οι δαπάνες περνούν απευθείας στην πραγματική οικονομία, δίνοντας οξυγόνο στην κοινωνία. Και αυτό είναι το θέμα μας και το μεγάλο μας στοίχημα. Να κάνουμε ακόμα πιο μεγάλη διάχυση του τουριστικού προϊόντος στην αγορά της πόλης: εστιάτορες, μαγαζάτορες, εμπόρους, ανθρώπους της γαστρονομίας και φυσικά στους χώρους πολιτισμού μας.

Ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας είναι αυτός που μπορεί να εγγυηθεί ακριβώς αυτό. Να περάσει ακόμα μεγαλύτερο εισόδημα από την κρουαζιέρα και τον τουρισμό γενικότερα, στην αγορά της πόλης.

Και αυτό το επιπλέον εισόδημα θα γεννήσει ακόμα περισσότερες θέσεις εργασίας. Με άλλα λόγια η ανάπτυξη της κρουαζιέρας στη Θεσσαλονίκη «άνοιξε» μία επιπλέον πύλη για τον εισερχόμενο τουρισμό από τις γειτονικές βαλκανικές χώρες και είμαστε υπερήφανοι που το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αποτελεί ζωτικό μέρος αυτής.

Και εδώ να προχωρήσω σε. μια πρόταση: Να φέρουμε τη Διεθνή Έκθεση Κρουαζιέρας στην πόλη μας.

Με αυτόν τον τρόπο η πόλη θα γίνει πόλης έλξης της μεγαλύτερης εκδήλωσης γύρω από έναν κλάδο που έχει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης.Ένα project βιώσιμο που θα αποτελέσει το δικό του διακριτό κομμάτι στην εξωστρεφή ταυτότητα της Θεσσαλονίκης.

Και κάτι ακόμα για όσους λένε πως οι επισκέπτες της κρουαζιέρας είναι περαστικοί. Σύμφωνα με την έρευνα της ΔΙΑΝΕΟΣΙΣ 1 στους 3 επισκέπτες που έρχονται σε μία πόλη, την επισκέπτονται ξανά και ξανά.

Και πώς να μην ξαναέρθεις άλλωστε στη Θεσσαλονίκη;

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Gen-E 2025: Διεξήχθη στην Αθήνα το πανευρωπαϊκό φεστιβάλ και ο διαγωνισμός για νέους επιχειρηματίες

23:35

Συνελήφθη μέλος διεθνούς σπείρας στο «Ελ. Βενιζέλος» με περίπου 19 κιλά ακατέργαστη κάνναβη

23:16

Συνελήφθη 55χρονος μελισσοκόμος για την πυρκαγιά στην Αλυκή Βοιωτίας

22:48

Μενδώνη: Η αποκατάσταση του Παλαιού Τελωνείου στο Ναύπλιο πρότυπο πολιτιστικής διαχείρισης με αναπτυξιακό πρόσημο

22:17

Δένδιας: Στο Λιτόχωρο τη Δευτέρα για το 1ο Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα για μαθητές Λυκείου από τη Σχολή Ευελπίδων

21:47

Αμερικής Ελπιδοφόρος: Ο πόνος για τις απώλειες από τις φονικές πλημμύρες στο Τέξας διαπερνά τις καρδιές όλων μας

21:18

Ιράν: Η ελβετική πρεσβεία στην Τεχεράνη επαναλειτουργεί σταδιακά

21:00

Επιχείρηση διάσωσης 96 αλλοδαπών νότια της Κρήτης με τη συμμετοχή σκάφους της Frontex

20:49

Αυτοψία του υφυπ. Πολιτικής Προστασίας σε καμένες εκτάσεις της Ανατολικής Αττικής

20:45

Νετανιάχου: Η συνάντησή με τον Τραμπ μπορεί να συμβάλει σε επίτευξη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης ομήρων

20:40

Ιταλία: Ισχυρή καταιγίδα έπληξε το Μιλάνο - Μια νεκρή από πτώση δένδρου

20:35

Μοσκοβισί : Η Ελλάδα είναι μια χώρα ευκαιριών

20:30

Σταϊνμάιερ: Η ασφάλειά της Λιθουανίας είναι και δική μας ασφάλεια

20:08

Ερυθρά Θάλασσα: Επίθεση ενόπλων σε πλοίο ελληνικών συμφερόντων

19:49

Πούτιν στους BRICS: Η εποχή της φιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης είναι ξεπερασμένη

19:37

Υπ. Εργασίας: Έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα τη Δευτέρα

19:09

Κύπρος: Βρέθηκε κοίτασμα φυσικού αερίου στον «Πήγασο»

19:00

ΗΠΑ: Πόσο κακό είναι το «μεγάλο, όμορφο νομοσχέδιο» Τραμπ – Καμπανάκι κινδύνου από το ΔΝΤ

18:52

Χαλκιδική: 24 ωρη απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές λόγω υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς

18:39

Με δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη συνδράμει η Ελλάδα την Αλβανία για την αντιμετώπιση μεγάλης πυρκαγιάς

18:24

Δυτική όχθη: Επίθεση ισραηλινών εποίκων σε συνεργείο της Deutsche Welle

18:15

ΕΚΠΑ: Κρίσιμο ζήτημα δημόσιας υγείας η αυξανόμενη συχνότητα και διάρκεια των καυσώνων

18:00

Ασυνεπείς με τις εισφορές τους 4 στους 10 επαγγελματίες - Χαμηλή εισπραξιμότητα στην «φθηνή» κατηγορία που δίνει χαμηλές συντάξεις

17:49

Λασιθι: Επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς στο Χαμέζι Σητείας

17:34

Μπέσεντ: Είμαστε κοντά στην επίτευξη αρκετών εμπορικών συμφωνιών

17:12

Ζαχαράκη: Έργα 7 εκατ. ευρώ για συντήρηση και αναβάθμιση υποδομών σε έξι ΑΕΙ

16:42

Nissan: Αναζητά «σανίδα σωτηρίας» για εργοστάσιο της μέσω της Foxconn

16:32

Αναχώρησε για Κατάρ η ισραηλινή αντιπροσωπία για συνομιλίες με τη Χαμάς

16:00

Τιμολόγια ρεύματος: Δεύτερη σερί αύξηση τον Ιούνιο – Κοντά στο μέσο όρο της Ε.Ε.

15:55

Ανδρουλάκης: Μαζί μπορούμε να πετύχουμε την πολιτική αλλαγή

gazzetta
gazzetta reader insider insider