Τουρισμός και Κρουαζιέρα: Και πώς να μην ξαναέρθεις στη Θεσσαλονίκη; 

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τουρισμός και Κρουαζιέρα: Και πώς να μην ξαναέρθεις στη Θεσσαλονίκη; 
Η Θεσσαλονίκη με στοχευμένες κινήσεις του Δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα αναδείχθηκε σε έναν δωδεκάμηνο τουριστικό προορισμό.

Η Θεσσαλονίκη με στοχευμένες κινήσεις του Δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα αναδείχθηκε σε έναν δωδεκάμηνο τουριστικό προορισμό. Και μάλιστα αυτό έγινε, παρά την απώλεια των χιλιάδων επισκεπτών από τη Ρωσία, εξαιτίας του πολέμου, που όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικοί είναι για τον τουρισμό της πόλης μας.

Μια βόλτα στην Θεσσαλονίκη όλο αυτό το διάστημα είναι αρκετή για να καταλάβει κάποιος ότι οι στοχευμένες κινήσεις που έγιναν, οδήγησαν στην ολική επαναφορά του τουρισμού, μετά από τα 2 χρόνια πανδημίας.

Στην πόλη μας όμως έγινε και κάτι ακόμα. Και μιλάω για την κρουαζιέρα.

Οι προσεγγίσεις πλοίων κατέγραψαν αύξηση -πάνω από 70 αφίξεις- και φέτος σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΛΘ θα παρουσιάσουν ακόμα μεγαλύτερη αύξηση σε σχέση με πέρσι, από πολλές και σημαντικές εταιρείες. Είναι δε αξιοσημείωτο ότι το πρώτο κρουαζιερόπλοιο έφτασε στο λιμάνι, πιο νωρίς από κάθε άλλη φορά.

Ήταν δε η πρώτη φορά που στο λιμάνι της πόλης μας έφτασαν ταυτόχρονα δυο κρουαζιερόπλοια. Και ναι, η κρουαζιέρα μπορεί να μετατραπεί σε μοχλό τουριστικής ανάπτυξης για τη πόλη και την ευρύτερη περιοχή. Γιατί πολύ απλά όταν ένα κρουαζιερόπλοιο καταπλέει στο λιμάνι τότε, απασχολούνται δεκάδες διαφορετικοί επαγγελματίες. Από τους επιχειρηματίες της εστίασης και τους εργαζόμενους τους μέχρι τους εμπόρους και όσους νοικιάζουν αυτοκίνητα. Αυτές οι δαπάνες περνούν απευθείας στην πραγματική οικονομία, δίνοντας οξυγόνο στην κοινωνία. Και αυτό είναι το θέμα μας και το μεγάλο μας στοίχημα. Να κάνουμε ακόμα πιο μεγάλη διάχυση του τουριστικού προϊόντος στην αγορά της πόλης: εστιάτορες, μαγαζάτορες, εμπόρους, ανθρώπους της γαστρονομίας και φυσικά στους χώρους πολιτισμού μας.

Ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας είναι αυτός που μπορεί να εγγυηθεί ακριβώς αυτό. Να περάσει ακόμα μεγαλύτερο εισόδημα από την κρουαζιέρα και τον τουρισμό γενικότερα, στην αγορά της πόλης.

Και αυτό το επιπλέον εισόδημα θα γεννήσει ακόμα περισσότερες θέσεις εργασίας. Με άλλα λόγια η ανάπτυξη της κρουαζιέρας στη Θεσσαλονίκη «άνοιξε» μία επιπλέον πύλη για τον εισερχόμενο τουρισμό από τις γειτονικές βαλκανικές χώρες και είμαστε υπερήφανοι που το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αποτελεί ζωτικό μέρος αυτής.

Και εδώ να προχωρήσω σε. μια πρόταση: Να φέρουμε τη Διεθνή Έκθεση Κρουαζιέρας στην πόλη μας.

Με αυτόν τον τρόπο η πόλη θα γίνει πόλης έλξης της μεγαλύτερης εκδήλωσης γύρω από έναν κλάδο που έχει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης.Ένα project βιώσιμο που θα αποτελέσει το δικό του διακριτό κομμάτι στην εξωστρεφή ταυτότητα της Θεσσαλονίκης.

Και κάτι ακόμα για όσους λένε πως οι επισκέπτες της κρουαζιέρας είναι περαστικοί. Σύμφωνα με την έρευνα της ΔΙΑΝΕΟΣΙΣ 1 στους 3 επισκέπτες που έρχονται σε μία πόλη, την επισκέπτονται ξανά και ξανά.

Και πώς να μην ξαναέρθεις άλλωστε στη Θεσσαλονίκη;

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:41

Exxon Mobil: Δεν έχουμε δει ακόμη το πλήρες σοκ στην προσφορά πετρελαίου - Προειδοποιεί για άνοδο τιμών

23:28

Πρωτομαγιά με δύο νέα ρεκόρ στην Wall Street

23:10

Γερμανία: Πρώτη μέρα της εφαρμογής έκπτωσης του φόρου στα καύσιμα -Πώς πήγε;

22:51

Πτώση για το πετρέλαιο μετά το «παράθυρο» διαπραγμάτευσης που άνοιξε στο Ιράν

22:24

Τι απαντά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις απειλές Τραμπ για νέους δασμούς σε ευρωπαϊκά οχήματα

21:45

UBS: Μειώνει τις προβλέψεις για το ασήμι λόγω ασθενέστερης ζήτησης

21:32

Σαουδική Αραβία: Ουρές και νεύρα έξω από την μοναδική επίσημη κάβα της χώρας

21:15

Τραμπ: Πιθανή συμμετοχή στη G7 εν μέσω εντάσεων για Ιράν και εμπόριο

20:54

Ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για τον στολίσκο «Global Sumud Flotilla»

20:41

Ο Τραμπ διευρύνει τις κυρώσεις κατά της Αβάνας

20:31

Bitcoin: Ισχυρό ράλι τον Απρίλιο, αλλά με «εύθραυστα» θεμέλια

20:12

Κατασχέθηκαν πάνω από 500 κιλά κάνναβης στο λιμάνι Ηγουμενίτσας

19:58

Big Tech: Ρεκόρ επενδύσεων σε ΑΙ το 2027 - Απογειώνονται τα κέρδη στη Wall Street

19:38

Τραμπ: Δεν είμαι ικανοποιημένος με την τελευταία πρόταση του Ιράν

19:12

Ο Τραμπ θα αυξήσει στο 25% τους δασμούς σε ευρωπαϊκά οχήματα

19:06

Το Πεντάγωνο κατέληξε σε συμφωνία με κορυφαίες εταιρείες Τεχνητής Νοημοσύνης

18:59

Βουτιά 25% για τις βρετανικές εξαγωγές στις ΗΠΑ από την «Ημέρα Απευλευθέρωσης»

18:33

Αδιέξοδο στη διάσωση της Spirit Aviation, καταρρέει η μετοχη

18:18

Βρέθηκε το αγαλματίδιο Όσκαρ για το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Mr. Nobody Against Putin»

18:05

SOS από την Chevron για τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου

17:46

Δεν αποκλείεται να δούμε μια μεγάλη αλλαγή στις Magnificent 7

17:30

Πυροσβεστική: Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες, ποιες είναι οι ποινές για τους παραβάτες

17:09

«Χτίζει» πάνω στο ρεκόρ της η Wall Street με τη βοήθεια της Apple

16:55

Ένα δισεκατομμύριο συσκευές συνδεδεμένες: Η σιωπηλή επανάσταση του IoT

16:35

Ομαλοποιήθηκε η κίνηση στα εθνικά οδικά δίκτυα

16:22

Ακρίβεια: Έπεσαν τα πρώτα πρόστιμα στην αγορά, νέο κύμα ανατιμήσεων «βλέπει» η βιομηχανία τροφίμων

16:07

Υπ. Κλιματικής Κρίσης για την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου: Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες, οι ποινές για τους παραβάτες

15:50

Ιράν: Έστειλε νέα πρόταση, μέσω Πακιστάν, για διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ - «Ουδέν σχολιο» από τον Λ. Οίκο

15:31

ΟΗΕ: Ο νέος νόμος για τη θανατική ποινή στο Ισραήλ διαιωνίζει τη φυλετική διάκριση

15:16

Estee Lauder: Σχεδιάζει έως και 3.000 ακόμη απολύσεις, αναβαθμίζει την πρόβλεψη για τα ετήσια κέρδη

gazzetta
gazzetta reader insider insider