Τουρισμός και Κρουαζιέρα: Και πώς να μην ξαναέρθεις στη Θεσσαλονίκη; 

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τουρισμός και Κρουαζιέρα: Και πώς να μην ξαναέρθεις στη Θεσσαλονίκη; 
Η Θεσσαλονίκη με στοχευμένες κινήσεις του Δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα αναδείχθηκε σε έναν δωδεκάμηνο τουριστικό προορισμό.

Η Θεσσαλονίκη με στοχευμένες κινήσεις του Δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα αναδείχθηκε σε έναν δωδεκάμηνο τουριστικό προορισμό. Και μάλιστα αυτό έγινε, παρά την απώλεια των χιλιάδων επισκεπτών από τη Ρωσία, εξαιτίας του πολέμου, που όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικοί είναι για τον τουρισμό της πόλης μας.

Μια βόλτα στην Θεσσαλονίκη όλο αυτό το διάστημα είναι αρκετή για να καταλάβει κάποιος ότι οι στοχευμένες κινήσεις που έγιναν, οδήγησαν στην ολική επαναφορά του τουρισμού, μετά από τα 2 χρόνια πανδημίας.

Στην πόλη μας όμως έγινε και κάτι ακόμα. Και μιλάω για την κρουαζιέρα.

Οι προσεγγίσεις πλοίων κατέγραψαν αύξηση -πάνω από 70 αφίξεις- και φέτος σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΛΘ θα παρουσιάσουν ακόμα μεγαλύτερη αύξηση σε σχέση με πέρσι, από πολλές και σημαντικές εταιρείες. Είναι δε αξιοσημείωτο ότι το πρώτο κρουαζιερόπλοιο έφτασε στο λιμάνι, πιο νωρίς από κάθε άλλη φορά.

Ήταν δε η πρώτη φορά που στο λιμάνι της πόλης μας έφτασαν ταυτόχρονα δυο κρουαζιερόπλοια. Και ναι, η κρουαζιέρα μπορεί να μετατραπεί σε μοχλό τουριστικής ανάπτυξης για τη πόλη και την ευρύτερη περιοχή. Γιατί πολύ απλά όταν ένα κρουαζιερόπλοιο καταπλέει στο λιμάνι τότε, απασχολούνται δεκάδες διαφορετικοί επαγγελματίες. Από τους επιχειρηματίες της εστίασης και τους εργαζόμενους τους μέχρι τους εμπόρους και όσους νοικιάζουν αυτοκίνητα. Αυτές οι δαπάνες περνούν απευθείας στην πραγματική οικονομία, δίνοντας οξυγόνο στην κοινωνία. Και αυτό είναι το θέμα μας και το μεγάλο μας στοίχημα. Να κάνουμε ακόμα πιο μεγάλη διάχυση του τουριστικού προϊόντος στην αγορά της πόλης: εστιάτορες, μαγαζάτορες, εμπόρους, ανθρώπους της γαστρονομίας και φυσικά στους χώρους πολιτισμού μας.

Ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας είναι αυτός που μπορεί να εγγυηθεί ακριβώς αυτό. Να περάσει ακόμα μεγαλύτερο εισόδημα από την κρουαζιέρα και τον τουρισμό γενικότερα, στην αγορά της πόλης.

Και αυτό το επιπλέον εισόδημα θα γεννήσει ακόμα περισσότερες θέσεις εργασίας. Με άλλα λόγια η ανάπτυξη της κρουαζιέρας στη Θεσσαλονίκη «άνοιξε» μία επιπλέον πύλη για τον εισερχόμενο τουρισμό από τις γειτονικές βαλκανικές χώρες και είμαστε υπερήφανοι που το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αποτελεί ζωτικό μέρος αυτής.

Και εδώ να προχωρήσω σε. μια πρόταση: Να φέρουμε τη Διεθνή Έκθεση Κρουαζιέρας στην πόλη μας.

Με αυτόν τον τρόπο η πόλη θα γίνει πόλης έλξης της μεγαλύτερης εκδήλωσης γύρω από έναν κλάδο που έχει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης.Ένα project βιώσιμο που θα αποτελέσει το δικό του διακριτό κομμάτι στην εξωστρεφή ταυτότητα της Θεσσαλονίκης.

Και κάτι ακόμα για όσους λένε πως οι επισκέπτες της κρουαζιέρας είναι περαστικοί. Σύμφωνα με την έρευνα της ΔΙΑΝΕΟΣΙΣ 1 στους 3 επισκέπτες που έρχονται σε μία πόλη, την επισκέπτονται ξανά και ξανά.

Και πώς να μην ξαναέρθεις άλλωστε στη Θεσσαλονίκη;

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη Τούρκος να μεταφέρει 110 κιλά ακατέργαστης κάνναβης

23:35

Συνολικά 61 μετανάστες διασώθηκαν σε δύο επιχειρήσεις νότια της Κρήτης

23:15

Μενδώνη: Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην Κωνσταντινούπολη

22:48

Χαρακόπουλος: Εκπεφρασμένη η κυβερνητική βούληση για μεταφορά νερού στον θεσσαλικό κάμπο

22:33

Ιρανική πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ - Η πρώτη μετά την εκεχειρία

22:16

Τασούλας: Θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών του 2ου Συνεδρίου «Ελλάδα 2030»

21:47

Στην Κύπρο για την Άτυπη Σύνοδο υπουργών Άμυνας της ΕΕ ο Ν. Δένδιας

21:18

Πέλλα: Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένης

21:04

Μία εβδομάδα στις Βρυξέλλες

20:59

Ιράν: Η δικαιοσύνη επιβεβαίωσε την ποινή φυλάκισης του διαφωνούντα σκηνοθέτη Τζαφάρ Παναχί

20:53

Τουλάχιστον 10 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγιο στα ανοικτά της Μάλτας

20:46

Χανιά: Εντοπίστηκε drone να εισέρχεται στον εναέριο χώρο των φυλακών μεταφέροντας ύποπτο φορτίο

20:40

ΗΠA: Εξετάζουν σχέδιο για να αγοράσουν τα νησιά Τσάγκος από τον Μαυρίκιο

20:30

Δύο συλλήψεις για πυρκαγιές από αμέλεια σε Δομοκό και Σαλαμίνα

20:25

Ο κορυφαίος διαπραγματευτής του Ιράν απειλεί αμερικανικούς στόχους λόγω της κλιμάκωσης στον Λίβανο

20:22

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην Αγία Τριάδα Μώλου Φωκίδας

20:11

Γάζα: Εννέα νεκροί από ισραηλινά πλήγματα

19:56

Τουρνάς: Αυτοψία του υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στη Βόρεια Εύβοια μετά τις σεισμικές δονήσεις

19:47

ΗΠΑ: Εξετάζουν να διοχετεύσουν «παγωμένα» ιρανικά κεφάλαια σε χώρες του Κόλπου ως πολεμικές αποζημιώσεις

19:30

Πώς φορολογούνται τα crypto στις ευρωπαϊκές χώρες

19:24

Ζελένσκι: Μετέβη στη Βρετανία για συνομιλίες με Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς

19:13

Bybit: Προσφέρει πρόσβαση σε tokenized IPO σε ιδιώτες επενδυτές - Αρχή με την SpaceX

18:53

Κανονικά η διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων τη Δευτέρα στη Βόρεια Εύβοια

18:47

Λίβανος: Οι Ισραηλινοί πλήττουν τα νότια προάστια της Βηρυτού

18:15

Γεραπετρίτης: Συνάντηση τη Δευτέρα με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

18:02

Μήνυμα Χρυσοχοΐδη για την Ημέρα προς Τιμήν των Αποστράτων της ΕΛΑΣ

17:38

Λάρισα: Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην Καλλιθέα Φαρσάλων

17:33

Τραμπ: Συμφωνία με την Τεχεράνη δεν σημαίνει άμεση αποδέσμευση ιρανικών περιουσιακών στοιχείων

17:00

«Ψωμί» για νέες εξαγορές προσφέρει η βιομηχανία τροφίμων –  Όλα τα deals του 2026

16:52

Δημοσκόπηση Marc για το Πρώτο Θέμα: Προβάδισμα 15,1% της ΝΔ έναντι της ΕΛΑΣ


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider