Τουρισμός και Κρουαζιέρα: Και πώς να μην ξαναέρθεις στη Θεσσαλονίκη; 

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τουρισμός και Κρουαζιέρα: Και πώς να μην ξαναέρθεις στη Θεσσαλονίκη; 
Η Θεσσαλονίκη με στοχευμένες κινήσεις του Δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα αναδείχθηκε σε έναν δωδεκάμηνο τουριστικό προορισμό.

Η Θεσσαλονίκη με στοχευμένες κινήσεις του Δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα αναδείχθηκε σε έναν δωδεκάμηνο τουριστικό προορισμό. Και μάλιστα αυτό έγινε, παρά την απώλεια των χιλιάδων επισκεπτών από τη Ρωσία, εξαιτίας του πολέμου, που όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικοί είναι για τον τουρισμό της πόλης μας.

Μια βόλτα στην Θεσσαλονίκη όλο αυτό το διάστημα είναι αρκετή για να καταλάβει κάποιος ότι οι στοχευμένες κινήσεις που έγιναν, οδήγησαν στην ολική επαναφορά του τουρισμού, μετά από τα 2 χρόνια πανδημίας.

Στην πόλη μας όμως έγινε και κάτι ακόμα. Και μιλάω για την κρουαζιέρα.

Οι προσεγγίσεις πλοίων κατέγραψαν αύξηση -πάνω από 70 αφίξεις- και φέτος σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΛΘ θα παρουσιάσουν ακόμα μεγαλύτερη αύξηση σε σχέση με πέρσι, από πολλές και σημαντικές εταιρείες. Είναι δε αξιοσημείωτο ότι το πρώτο κρουαζιερόπλοιο έφτασε στο λιμάνι, πιο νωρίς από κάθε άλλη φορά.

Ήταν δε η πρώτη φορά που στο λιμάνι της πόλης μας έφτασαν ταυτόχρονα δυο κρουαζιερόπλοια. Και ναι, η κρουαζιέρα μπορεί να μετατραπεί σε μοχλό τουριστικής ανάπτυξης για τη πόλη και την ευρύτερη περιοχή. Γιατί πολύ απλά όταν ένα κρουαζιερόπλοιο καταπλέει στο λιμάνι τότε, απασχολούνται δεκάδες διαφορετικοί επαγγελματίες. Από τους επιχειρηματίες της εστίασης και τους εργαζόμενους τους μέχρι τους εμπόρους και όσους νοικιάζουν αυτοκίνητα. Αυτές οι δαπάνες περνούν απευθείας στην πραγματική οικονομία, δίνοντας οξυγόνο στην κοινωνία. Και αυτό είναι το θέμα μας και το μεγάλο μας στοίχημα. Να κάνουμε ακόμα πιο μεγάλη διάχυση του τουριστικού προϊόντος στην αγορά της πόλης: εστιάτορες, μαγαζάτορες, εμπόρους, ανθρώπους της γαστρονομίας και φυσικά στους χώρους πολιτισμού μας.

Ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας είναι αυτός που μπορεί να εγγυηθεί ακριβώς αυτό. Να περάσει ακόμα μεγαλύτερο εισόδημα από την κρουαζιέρα και τον τουρισμό γενικότερα, στην αγορά της πόλης.

Και αυτό το επιπλέον εισόδημα θα γεννήσει ακόμα περισσότερες θέσεις εργασίας. Με άλλα λόγια η ανάπτυξη της κρουαζιέρας στη Θεσσαλονίκη «άνοιξε» μία επιπλέον πύλη για τον εισερχόμενο τουρισμό από τις γειτονικές βαλκανικές χώρες και είμαστε υπερήφανοι που το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αποτελεί ζωτικό μέρος αυτής.

Και εδώ να προχωρήσω σε. μια πρόταση: Να φέρουμε τη Διεθνή Έκθεση Κρουαζιέρας στην πόλη μας.

Με αυτόν τον τρόπο η πόλη θα γίνει πόλης έλξης της μεγαλύτερης εκδήλωσης γύρω από έναν κλάδο που έχει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης.Ένα project βιώσιμο που θα αποτελέσει το δικό του διακριτό κομμάτι στην εξωστρεφή ταυτότητα της Θεσσαλονίκης.

Και κάτι ακόμα για όσους λένε πως οι επισκέπτες της κρουαζιέρας είναι περαστικοί. Σύμφωνα με την έρευνα της ΔΙΑΝΕΟΣΙΣ 1 στους 3 επισκέπτες που έρχονται σε μία πόλη, την επισκέπτονται ξανά και ξανά.

Και πώς να μην ξαναέρθεις άλλωστε στη Θεσσαλονίκη;

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

19:30

Νέα ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο - 11 οι νεκροί της χθεσινής επιδρομής

19:14

Πανελλαδικές 2026: Τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης για τους υποψηφίους

18:57

Εκλογές στην Κύπρο: Μάχη ΔΗΣΥ - ΑΚΕΛ δείχνουν τα exit poll - Στο 33,6% η αποχή

18:51

Τήλος: Αυθεντική και εναλλακτική

18:36

ΠΟΜΙΔΑ: «Αυτοδιοικητικός ΕΝΦΙΑ» και 27ετές ενοικιοστάσιο στα ακίνητα

18:23

«Θέλουμε γείτονες, όχι τουρίστες»: Ογκώδης διαδήλωση στη Μαδρίτη για τη στεγαστική κρίση

18:05

Τραμπ προς διπλωμάτες: Μην βιαστείτε για συμφωνία με το Ιράν - Ο αποκλεισμός παραμένει σε ισχύ

17:39

Νετανιάχου προς Τραμπ: Το Ισραήλ θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις στο Λίβανο

17:23

Κόχερ (ΕΚΤ): Προς αύξηση επιτοκίων τον Ιούνιο αν δεν επιτευχθεί βιώσιμη συμφωνία στο Ιράν

17:07

Πεζεσκιάν: Το Ιράν δεν επιδιώκει πυρηνικά όπλα, αλλά δεν συμβιβάζεται για την τιμή της χώρας

16:47

Ρωσικοί βομβαρδισμοί στο Κίεβο: Σοβαρές ζημιές στο στούντιο του γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου ARD

16:35

Πακιστάν: Τουλάχιστον 24 νεκροί σε βομβιστική επίθεση σε τρένο

16:22

«Adios»: Πολεμική ανάρτηση από τον Τραμπ με φλεγόμενα πλοία του Ιράν

16:07

Ποιες εταιρείες τροφίμων και ποτών κάνουν μπίζνες στην Ασία

15:59

Βουλευτικές εκλογές στην Κύπρο: Αυξημένη η προσέλευση των πολιτών στις κάλπες

15:35

Τουρκία: Εκκένωση των γραφείων του CHP από την αστυνομία - Πορεία Οζέλ προς το κοινοβούλιo

15:24

Μελόνι: Καταδικάζει απερίφραστα τη ρωσική επίθεση με πύραυλο Ορέσνικ στην Ουκρανία

15:12

Πόλεμος στο Ιράν, ημέρα 85η: Πρόοδος ναι, αλλά όχι (ακόμα) συμφωνία

14:47

Φον ντερ Λάιεν: «Χαιρετίζω την πρόοδο προς μια συμφωνία ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν»

14:26

Θεοδωρικάκος: Για πρώτη φορά Ελληνίδα στο τιμόνι του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαπίστευσης

14:11

Πώς ο στρατός μέσα σε μία νύχτα έστησε πεζογέφυρα 15 μέτρων στον Κηφισό

14:04

Περιμένοντας 20 χρόνια στον «προθάλαμο» της ΕΕ

13:50

Ιρανικά μέσα: Υπάρχουν ακόμη διαφωνίες για μία – δύο ρήτρες του μνημονίου συμφωνίας

13:41

Πιερρακάκης: Η ΕΕ να περάσει στην επίθεση - Έργο win-win ο GSI

13:20

Ανδρουλάκης: Μαζί βάζουμε τέλος στον κατήφορο - Όχι πια στο όνομά μας η παρακμή των θεσμών

13:13

Κάλας: Η Ρωσία επιδίδεται σε απερίσκεπτο πυρηνικό ακροβατισμό εναντίον της Ουκρανίας

12:57

Ψήφισε για τις βουλευτικές εκλογές στην Κύπρο ο Χριστοδουλίδης: «Η αποχή δεν είναι επιλογή»

12:45

Ferrari: Δημιουργεί Formula 1 «superfans» μέσω της τεχνητής νοημοσύνης

12:21

ΗΠΑ: Οι αρχές στην Καλιφόρνια συνεχίζουν να εκφράζουν φόβους για έκρηξη δεξαμενής με χημικά προϊόντα

12:03

Ακίνητα: Πόσοι πλειστηριασμοί έχουν προγραμματιστεί, πόσο αξίζουν οι κατοικίες - Η γεωγραφική κατανομή

reader insider