Κοντά στο πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα ο Γκολομέεβ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κοντά στο πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα ο Γκολομέεβ
Τα ξημερώματα της Κυριακής (1/8, 04:30) ίσως έρθει το πρώτο μετάλλιο για την ελληνική κολύμβηση

Ο πρώτος μεγάλος στόχος του Κριστιάν Γκολομέεβ στους Ολυμπιακούς του Τόκιο επιτεύχθηκε. Ο Έλληνας πρωταθλητής προκρίθηκε τα ξημερώματα στον τελικό των 50μ. ελεύθερο, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στην κατάταξη των ημιτελικών με 21.60, και πλέον τα ξημερώματα της Κυριακής (1/8, 04:30) θα παλέψει γι΄αυτό που μέχρι πρότινος φαινόταν αδιανόητο: να φέρει στην ελληνική κολύμβηση ένα Ολυμπιακό μετάλλιο.

«Ήταν μια κούρσα όπως ακριβώς την ήθελα. Δεν ένιωσα κάτι άσχημο και όλα πήγαν όπως τα είχα προγραμματίσει. Έχω 2-3 πράγματα να βελτιώσω. Πάντα ένας τελικός σου βγάζει δυνάμεις που ούτε εσύ ο ίδιος δεν γνωρίζεις ότι κρύβεις. Ο στόχος και το όνειρο έρχονται πιο κοντά μετέχοντας σε έναν τελικό», δήλωσε ο 28χρονος κολυμβητής του Εθνικού.

Ο προπονητής του Γκολομέεβ, Άκης Οικονόμου, δήλωσε με τη σειρά του: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος. Ο πρώτος στόχος, η συμμετοχή στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων, επετεύχθη. Είμαστε αισιόδοξοι ότι τώρα πλέον μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο. Χωρίς την πίεση και το άγχος της παρουσίας στον τελικό, θα προσπαθήσουμε για περισσότερα πράγματα. Θεωρώ ότι έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε περήφανους τους Έλληνες. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο περνάει από τα χέρια και τα πόδια του Κριστιάν. Θετική ενέργεια να έχουμε και πάμε για την επίτευξη του επόμενου στόχου».

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή έστειλε τα συγχαρητήριά της

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider