ΟΔΔΗΧ: Άντλησε 600 εκατ. από την δημοπρασία 6μηνων εντόκων - Μειωμένη στο 3,55% η απόδοση

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΟΔΔΗΧ: Άντλησε 600 εκατ. από την δημοπρασία 6μηνων εντόκων - Μειωμένη στο 3,55% η απόδοση
Στο 3,55% διαμορφώθηκε η απόδοση για τα έντοκα γραμμάτια διάρκειας 26 εβδομάδων, ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ, που δημοπρατήθηκαν από τον ΟΔΔΗΧ. 

Στην άντληση συνολικά 600 εκατ. ευρώ προχώρησε την Τετάρτη το ελληνικό Δημόσιο, μετά την δημοπράτηση εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας, ύψους 500 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον ΟΔΔΗΧ, υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 1,156 δισ. ευρώ, που υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 2,31 φορές, ενώ η απόδοση διαμορφώθηκε στο 3,55%, μειωμένη σε σχέση με την αντίστοιχη δημοπρασία του Απριλίου.

Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, κα­­θώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers), και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 31 Μαΐου 2024.

Όπως τονίζεται δεν θα γίνουν αποδεκτές συμπληρωματικές μη ανταγωνιστικές προσφορές την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024. Σημειώνεται ότι κατά τις δημοπρασίες δεν καταβάλλεται προμήθεια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Υποσχέσεις για ένα καλύτερο αύριο στους πολλούς από Κυριάκο - Σοβαρός Αλέξης, Δημοφιλής Γρηγόρης, Ισχυρή Μαρέβα

Mισθωτοί - συνταξιούχοι: Πόσα κερδίζουν με τη νέα φορολογική κλίμακα - Αναλυτικοί πίνακες

Στεγαστικό: Υπό συνεχή παρακολούθηση τα ενοίκια και τα Airbnb με επέκταση μέτρων

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider