Γερμανία: Ενισχύθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο οι εξαγωγές τον Ιανουάριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Ενισχύθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο οι εξαγωγές τον Ιανουάριο
Περισσότερο από το αναμενόμενο αυξήθηκαν στην αρχή του έτους οι γερμανικές εξαγωγές χάρη στην αυξανόμενη ζήτηση από τις χώρες της ΕΕ και την Κίνα

Περισσότερο από το αναμενόμενο αυξήθηκαν στην αρχή του έτους οι γερμανικές εξαγωγές χάρη στην αυξανόμενη ζήτηση από τις χώρες της ΕΕ και την Κίνα, σύμφωνα με στοιχεία της ομοσπονδιακής στατιστικής υπηρεσίας την Τετάρτη.

Συγκεκριμένα, οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 6,3% τον Ιανουάριο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ξεπερνώντας την πρόβλεψη για αύξηση 1,5% σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters. Οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 3,6% από τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία, έναντι των προσδοκιών των αναλυτών για αύξηση 1,8%.

Το ισοζύγιο εξωτερικού εμπορίου παρουσίασε ημερολογιακά και εποχικά προσαρμοσμένο πλεόνασμα 27,5 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο, έναντι πλεονάσματος 23,3 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Το κλίμα στη γερμανική εξαγωγική βιομηχανία βελτιώθηκε ελαφρώς τον Φεβρουάριο. Ο δείκτης εξαγωγικών προσδοκιών Ifo αυξήθηκε στις μείον 7 μονάδες τον Φεβρουάριο, από μείον 8,5 μονάδες τον Ιανουάριο.

«Η γερμανική εξαγωγική οικονομία δεν επωφελείται σχεδόν καθόλου από τις τρέχουσες παγκόσμιες οικονομικές εξελίξεις», δήλωσε ο Klaus Wohlrabe, επικεφαλής ερευνών στο Ifo. «Υπάρχουν ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Alpha Bank: Τι επηρεάζει τις αποφάσεις της ΕΚΤ για τη νομισματική πολιτική

Η Nvidia έγινε η 3η πολυτιμότερη εταιρεία στον κόσμο - «Εκθρόνισε» την Aramco

Ελβετία: Μειωμένες κατά 27% οι εξαγωγές πολεμικού υλικού το 2023

gazzetta
gazzetta reader insider insider