Η Nvidia έγινε η 3η πολυτιμότερη εταιρεία στον κόσμο - «Εκθρόνισε» την Aramco

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Nvidia έγινε η 3η πολυτιμότερη εταιρεία στον κόσμο - «Εκθρόνισε» την Aramco
Με άνοδο 70% το 2024 που της προσθέτει αξία 883 δισ. δολαρίων, η αξία της πλεόν φτάνει τα 2,2 τρισ. δολάρια και καθίσταται 3η πολυτιμότερη εταιρεία στον κόσμο, ξεπερνώντας την Saudi Aramco.

Συνεχίζει να αναπτύσσεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα η Nvidia, που μέσα στο 2023 έχει υπερτριπλασιάσει την αξία της και κατέκτησε ένα ακόμη σημαντικό ορόσημο: κατέστη η 3η πολυτιμότερη εταιρεία στον πλανήτη.

Ειδικότερα, με άνοδο 70% το 2024 η κατασκευάστρια τσιπ πρόσθεσε 883 δισ. δολάρια στην χρηματιστηριακή της αξία, με αποτέλεσμα η κεφαλοποίησή της πλέον να φτάνει τα 2,2 τρισ. δολάρια, εκθρονίζοντας την Saudi Aramco.

Οι μετοχές της αμερικανικής επιχείρησης έχουν εκτοξευθεί λόγω της εξαιρετικά αυξημένης ζήτησης για τα προϊόντα της που χρησιμοποιούνται στον κλάδο της τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης. Η εταιρεία κυριαρχεί στην αγορά των τσιπ, που έχουν σχεδιαστεί για εκπαίδευση των μεγάλων γλωσσικών μοντέλων, που τροφοδοτούν εφαρμογές ΑΙ που γίνονται ανάρπαστες το τρέχον χρονικό διάστημα.

Την κεφαλαιοποίηση άνω των 2 τρισ. δολαρίων της Nvidia ακολουθούν μόνο δύο αμερικανικές εταιρείες, η Apple και η Microsoft. Η μετοχή της σαουβαραδικής Aramco έχει υποχωρήσει πάνω από 5% φέτος, λόγω της χαμηλότερης παραγωγής πετρελαίου από το Ριάντ, ως αποτέλεσμα των περικοπών του ΟΠΕΚ+.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κασσελάκης για Μητσοτάκη: Η στολή «πελάτης σουπερμάρκετ» πάλιωσε

Morgan Stanley: Τα παγκόσμια κεφάλαια επιστρέφουν στις κινεζικές μετοχές

Στο επόμενο ανοδικό level περνάνε οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών

gazzetta
gazzetta reader insider insider