Οι Αμερικανοί χρωστούν 1,13 τρισ. δολάρια στις πιστωτικές τους κάρτες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι Αμερικανοί χρωστούν 1,13 τρισ. δολάρια στις πιστωτικές τους κάρτες
Οι Αμερικανοί χρωστούν συνολικά 1,13 τρισεκατομμύρια δολάρια στις πιστωτικές τους κάρτες, σύμφωνα με νέα έκθεση για το χρέος των νοικοκυριών από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης.  Τα υπόλοιπα των πιστωτικών καρτών αυξήθηκαν κατά 50 δισεκατομμύρια δολάρια, ή περίπου 5%, το τέταρτο τρίμηνο του 2023, διαπίστωσε η Fed της Νέας Υόρκης.

Οι Αμερικανοί χρωστούν συνολικά 1,13 τρισεκατομμύρια δολάρια στις πιστωτικές τους κάρτες, σύμφωνα με νέα έκθεση για το χρέος των νοικοκυριών από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης. Τα υπόλοιπα των πιστωτικών καρτών αυξήθηκαν κατά 50 δισεκατομμύρια δολάρια, ή περίπου 5%, το τέταρτο τρίμηνο του 2023, διαπίστωσε η Fed της Νέας Υόρκης.

«Αυτό σηματοδοτεί αυξημένη οικονομική πίεση, ιδίως μεταξύ των νεότερων και των νοικοκυριών με χαμηλότερο εισόδημα», δήλωσε ο Wilbert van der Klaauw, σύμβουλος οικονομικών ερευνών στη Fed της Νέας Υόρκης.

«Παρόλο που η οικονομία στο σύνολό της τα πηγαίνει περίφημα, υπάρχουν θύλακες εκεί έξω όπου οι άνθρωποι είναι υπερεκτεθειμένοι», δήλωσαν οι ερευνητές της Fed της Νέας Υόρκης σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα.

Πολλοί καταναλωτές αισθάνονται την πίεση της ακρίβιας -κυρίως στα τρόφιμα, τη βενζίνη και τη στέγαση- και περισσότεροι κάτοχοι καρτών μετακυλύουν τα χρέη τους για τον επόμενο μήνα ή καθυστερούν τις πληρωμές, διαπιστώνει μια ξεχωριστή έκθεση του Γραφείου Προστασίας Καταναλωτών Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών.

Σχεδόν το ένα δέκατο των χρηστών πιστωτικών καρτών βρίσκονται σε «επίμονο χρέος», όπου χρεώνονται με περισσότερους τόκους και χρεώσεις κάθε χρόνο από ό,τι πληρώνουν για το κεφάλαιο - ένα μοτίβο που είναι όλο και πιο δύσκολο να σπάσει, δήλωσε ο παρατηρητής καταναλωτών.

Τα επιτόκια των πιστωτικών καρτών ξεπερνούν το 20%

Τα επιτόκια των πιστωτικών καρτών ήταν ήδη υψηλά, αλλά αυξήθηκαν μαζί με τις 11 αυξήσεις των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων το 2023. Δεδομένου ότι οι περισσότερες πιστωτικές κάρτες έχουν κυμαινόμενο επιτόκιο, υπάρχει άμεση σύνδεση με το σημείο αναφοράς της Fed. Καθώς το ομοσπονδιακό επιτόκιο αυξήθηκε, αυξήθηκε και το βασικό επιτόκιο και τα επιτόκια των πιστωτικών καρτών. Το μέσο ετήσιο ποσοστό είναι τώρα πάνω από 20% - επίσης υψηλό όλων των εποχών.

«Οι Αμερικανοί εξακολουθούν να αγωνίζονται με τον παρατεταμένο πληθωρισμό και τα αυξανόμενα επιτόκια» αναφέρει ο Matt Schulz, αναλυτής στην οικονομική πλατφόρμα δανεισμού LendingTree «αναγκάζοντάς τους να στηρίζονται όλο και περισσότερο στις πιστωτικές κάρτες» πρόσθεσε ο ίδιος και συμπληρώνει «παρά το απότομο κόστος, οι καταναλωτές στρέφονται συχνά στις πιστωτικές κάρτες, εν μέρει επειδή είναι πιο προσιτές από άλλους τύπους δανείων, ωστόσο, αυτό γίνεται εις βάρος άλλων μακροπρόθεσμων οικονομικών στόχων».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στα «πράσινα»... ντύθηκαν οι ευρωαγορές - Ράλι 5,5% για BP

Νέα συμφωνία Mevaco στον χώρο της άμυνας - Deal 5,7 εκατ. δολάρια με Intracom Defence

CEO Occidental: Η αγορά πετρελαίου θα αντιμετωπίσει έλλειψη προσφοράς μέχρι το τέλος του 2025

gazzetta
gazzetta reader insider insider