Γερμανία: Επιδοτήσεις 16 δισ. για μετάβαση σε ηλεκτροπαραγωγή με υδρογόνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Επιδοτήσεις 16 δισ. για μετάβαση σε ηλεκτροπαραγωγή με υδρογόνο
Στο σχέδιο επιδότησης σταθμών ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο που θέλουν να στραφούν στο υδρογόνο συμφώνησε η κυβέρνηση της Γερμανίας, όπως δήλωσε τη Δευτέρα το Υπουργείο Οικονομίας της χώρας. 

Στο σχέδιο επιδότησης σταθμών ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο που θέλουν να στραφούν στο υδρογόνο συμφώνησε η κυβέρνηση της Γερμανίας, όπως δήλωσε τη Δευτέρα το Υπουργείο Οικονομίας της χώρας.

Συγκεκριμένα θα διαθέσει 16 δισεκατομμυρίων ευρώ σε επιδοτήσεις ως μέρος της προσπάθειας να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες και να καλύψει τη μετάβαση σε χαμηλές εκπομπές άνθρακα.

Η ανακοίνωση έρχεται μετά από πιέσεις από την βιομηχανία, που ανυπομονεί για στοιχεία μετά την υπόσχεση της κυβέρνησης πέρυσι ότι θα εκπονήσει τη συγκεκριμένη στρατηγική, καθώς η Γερμανία υπολογίζει στη βοήθεια του υδρογόνου ώστε η χώρα να κόψει τους δεσμούς από το φυσικό αέριο και τον άνθρακα.

Η διαγωνιστική διαδικασία για τις τέσσερις μονάδες φυσικού αερίου συνολικής ισχύος έως 10 γιγαβάτ (GW) θα πραγματοποιηθεί σύντομα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρεις.

Η κρατική υποστήριξη για την κατασκευή και λειτουργία των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φυσικό αέριο που θέλουν να στραφούν στο υδρογόνο θα ανέλθει συνολικά στα 16 δισ. ευρώ, ποσό που περιλαμβάνει κεφάλαια και και λειτουργικές επιδοτήσεις, όπως ανέφερα στο Reuters δύο πηγές του κυβερνητικού συνασπισμού.

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι τα σχέδια μετάβασης στο υδρογόνο θα πρέπει να εκπονηθούν έως το 2032 για να μπορέσουν οι μονάδες να στραφούν πλήρως σε υδρογόνο μεταξύ 2035 και 2040.

Η κυβέρνηση θα επιδοτήσει επίσης σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής που λειτουργούν αποκλειστικά με υδρογόνο με χωρητικότητα έως 500 μεγαβάτ για ενεργειακούς ερευνητικούς σκοπούς, ανέφερε το Υπουργείο, χωρίς να δώσει οικονομικές λεπτομέρειες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider