Πρωθυπουργός Κίνας: Το ΑΕΠ του 2023 επεκτάθηκε κατά 5,3% ξεπερνώντας τον στόχο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πρωθυπουργός Κίνας: Το ΑΕΠ του 2023 επεκτάθηκε κατά 5,3% ξεπερνώντας τον στόχο
Ο Li υπογράμμισε τις προσπάθειες που έχει κάνει η Κίνα για να εμπνεύσει εμπιστοσύνη για την οικονομία και την κυβέρνησή της.

Η οικονομία της Κίνας αναπτύχθηκε περίπου κατά 5,2% το 2023, ξεπερνώντας τον επίσημο στόχο ανάπτυξης της κυβέρνησης για το έτος χωρίς να βασίζεται σε «τεράστια κίνητρα», δήλωσε ο Κινέζος πρωθυπουργός Li Qiang στο Νταβός.

«Πέρυσι το 2023, η κινεζική οικονομία ανέκαμψε και κινήθηκε ανοδικά με εκτιμώμενη ανάπτυξη περίπου 5,2%, υψηλότερη από τον στόχο του περίπου 5% που είχε τεθεί στις αρχές του περασμένου έτους», δήλωσε ο Κινέζος αξιωματούχος στο ετήσιο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

«Κατά την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης, δεν καταφύγαμε σε τεράστια κίνητρα», πρόσθεσε. «Δεν επιδιώξαμε βραχυπρόθεσμη ανάπτυξη συσσωρεύοντας μακροπρόθεσμους κινδύνους».

Ο Li υπογράμμισε τις προσπάθειες που έχει κάνει η Κίνα για να εμπνεύσει εμπιστοσύνη για την οικονομία και την κυβέρνησή της. Τα σχόλιά του έγιναν μια ημέρα πριν η χώρα ετοιμαστεί να παρουσιάσει μια σειρά από οικονομικά στοιχεία για τον Δεκέμβριο και το 2023, συμπεριλαμβανομένων των πιο πρόσφατων στοιχείων για την αύξηση του ΑΕΠ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι ομιλίες Λι Τσιάνγκ και Ζελένσκι ανοίγουν τον χορό στο Νταβός

ΔΝΤ στο Νταβός: Προσγείωση για τις αγορές - «Πρόωρες οι προσδοκίες για μειώσεις επιτοκίων»

Worldline: Στρατηγική συνεργασία με τη Google για τη βελτίωση της εμπειρίας των ψηφιακών πληρωμών σε περιβάλλον cloud

gazzetta
gazzetta reader insider insider