Έρευνα στο ευρωπαϊκό λικέρ ξεκινά η Κίνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έρευνα στο ευρωπαϊκό λικέρ ξεκινά η Κίνα
Έρευνα σε προϊόντα αλκοολούχων ποτών από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως το μπράντι, ξεκινά η Κίνα, καθώς οι εμπορικές εντάσεις Πεκίνου - Βρυξελλών εντείνονται.

Έρευνα σε προϊόντα αλκοολούχων ποτών από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως το μπράντι, ξεκινά η Κίνα, καθώς οι εμπορικές εντάσεις Πεκίνου - Βρυξελλών εντείνονται. Η κίνηση έρχεται μερικούς μήνες έπειτα από την έρευνα που ξεκίνησε η ΕΕ για τις κινεζικές επιδοτήσεις για ηλεκτρικά οχήματα, ενώ τον Δεκέμβριο ξεκίνησε και άλλη έρευνα στο βιοντίζελ από την Κίνα.

Όπως ανακοίνωσε το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου, η έρευνα θα επικεντρωθεί σε προϊόντα κονιάκ που περιέχονται σε μπουκάλια μικρότερα των 200 λίτρων από την ΕΕ, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζονται εταιρείες.

Η Κίνα έχει εξετάσει και στο παρελθόν τις εισαγωγές αλκοολούχων ποτών, καθώς τον Μάρτιο του 2021 επέβαλε δασμούς αντιντάμπινγκ στα αυστραλιανά κρασιά σε δοχεία χωρητικότητας 2 λίτρων ή λιγότερο για 5 χρόνια από τον Μάρτιο του 2021.

Το 2023 έως τον Νοέμβριο, το Πεκίνο εισήγαγε οινοπνευματώδη ποτά αξίας 1,57 δισ. δολαρίων, μεταξύ των οποίων το 99% των προϊόντων είναι από τη Γαλλία, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Tesla ανακαλεί 1,6 εκατ. οχήματα στην Κίνα

Ευρωζώνη: Πιο μακριά από τον στόχο της ΕΚΤ ο πληθωρισμός Δεκεμβρίου - Στο 2,9%

Η Microsoft «απειλεί» την Apple - Ποια είναι η πολυτιμότερη εταιρεία των ΗΠΑ;

gazzetta
gazzetta reader insider insider