ΔΕΗ: Στα 13,6 λεπτά ανά κιλοβατώρα το πράσινο τιμολόγιο τον Ιανουάριο 

Κώστας Δεληγιάννης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΔΕΗ: Στα 13,6 λεπτά ανά κιλοβατώρα το πράσινο τιμολόγιο τον Ιανουάριο 
Στα 14,595 λεπτά ανά κιλοβατώρα η τιμή ημέρας για καταναλώσεις πάνω από 500 κιλοβατώρες. Στα 11,155 λεπτά ανά kWh η τιμή του νυχτερινού τιμολογίου. Οι τιμές Elpedison και Volton. 

Τις τελικές τιμές του πράσινου τιμολογίου (Γ1) για τον Ιανουάριο ανάρτησε η ΔΕΗ στο σάιτ της. Η χρέωση ημέρας είναι 13,635 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα, για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 κιλοβατώρες.

Για τα νοικοκυριά με καταναλώσεις που θα ξεπεράσουν αυτό το όριο, η χρέωση είναι 14,595 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Επίσης, για τους πελάτες που έχουν νυχτερινό τιμολόγιο (Γ1Ν), η χρέωση νύχτας είναι 11,155 λεπτά ανά kWh.

Το πάγιο είναι 5 ευρώ ανά μήνα. Όπως είχε ανακοινώσει η ΔΕΗ από τις αρχές Δεκεμβρίου, για τον Ιανουάριο εφαρμόζεται έκπτωση 20% στη βασική χρέωση προμήθειας.

Οι τιμές Elpedison και Volton

Υπενθυμίζεται ότι στο πράσινο τιμολόγιο τη ΔΕΗ (όπως και των υπόλοιπων προμηθευτών) θα μεταπέσουν αυτόματα όσοι καταναλωτές δεν επέλεξαν κάποιο άλλο προϊόν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023. Το ειδικό αυτό προϊόν είναι κυμαινόμενο, με τη χρέωση να ανακοινώνεται την 1η κάθε μήνα εφαρμογής και να παραμένει σταθερή για τον συγκεκριμένο μήνα.

Με βάση το πλαίσιο που νομοθέτησε το ΥΠΕΝ, οι προμηθευτές είναι υποχρεωμένοι να αναρτήσουν στις ιστοσελίδες τους τις τελικές τιμές των πράσινων τιμολογίων τους μέχρι την 1η του μήνα. Επομένως, έως τα μεσάνυχτα αύριο Δευτέρα, 1η Ιανουαρίου, και άλλες εταιρείες θα ανακοινώσουν την τελική τιμή του ειδικού προϊόντος προμήθειας, για τον Ιανουάριο.

Έως αυτή τη στιγμή, σε ανακοίνωση για την «πρεμιέρα» του ειδικού προϊόντος της έχει προχωρήσει και η Elpedison. Το πράσινο τιμολόγιο της εταιρείας θα έχει τελική τιμή τον Ιανουάριο 17,06 λεπτά ανά kWh.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Volton, η τελική τιμή του ειδικού προϊόντος είναι τον Ιανουάριο 14,42 λεπτά ανά kWh, συνυπολογίζοντας τόσο την αρχική έκπτωση (20%) της εταιρείας, όσο και την έκπτωση συνέπειας (επίσης 20%).

Το ΔΕΗ myHome 4All

Η ΔΕΗ προχώρησε σε ανακοίνωση των τελικών τιμών για τον Ιανουάριο και του προϊόντος της myHome 4All. Το myHome 4All εντάσσεται στα κίτρινα τιμολόγια (δηλαδή είναι κυμαινόμενο), ακολουθεί ωστόσο παρόμοια φόρμουλα με το πράσινο προϊόν της εταιρείας. Επομένως, και σε αυτό, η τελική τιμή «κλειδώνει» κάθε 1η του μήνα εφαρμογής.

Για τον Ιανουάριο, η χρέωση ημέρας στο συγκεκριμένο προϊόν είναι 12,653 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα, για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 κιλοβατώρες.

Για τα νοικοκυριά με καταναλώσεις που θα ξεπεράσουν αυτό το όριο, η χρέωση είναι 17,133 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Σε αυτή την περίπτωση, ωστόσο, θα χρεωθούν με την αυξημένη τιμή μόνο για την κατανάλωση που θα ξεπεράσει τις 500 kWh. Επίσης, για τους πελάτες που έχουν νυχτερινό τιμολόγιο, η χρέωση νύχτας είναι 10,573 λεπτά ανά kWh.

Το πάγιο είναι και πάλι 5 ευρώ ανά μήνα. Και σε αυτό το προϊόν, για τον Ιανουάριο εφαρμόζεται έκπτωση 20% στη βασική χρέωση προμήθειας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider