Χαντ: Αποκλείεται κάθε φορολογική μείωση που θα πυροδοτήσει τον πληθωρισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χαντ: Αποκλείεται κάθε φορολογική μείωση που θα πυροδοτήσει τον πληθωρισμό
Θα απογοητευτούν οι βουλευτές του συντηρητικού κόμματος που ασκούν πιέσεις για φορολογικές περικοπές, δήλωσε ο Βρετανός Υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ, αφού επιμένει στην άποψη πως δεν λάβει άμεσα μέτρα που θα πυροδοτήσουν τον πληθωρισμό. 

Θα απογοητευτούν οι βουλευτές του συντηρητικού κόμματος που ασκούν πιέσεις για φορολογικές περικοπές, δήλωσε ο Βρετανός Υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ, αφού επιμένει στην άποψη πως δεν λάβει άμεσα μέτρα που θα πυροδοτήσουν τον πληθωρισμό.

Όπως έχει αναφέρει επανειλημμένως σε συνεντεύξεις, οι μειώσεις στη φορολογία δεν πρόκειται να συμβούν μέσα σε ένα βράδυ, κάτι που προκαλεί ανησυχία ανάμεσα στους βουλευτές του κόμματος που πιέζουν για μία κίνηση που θα συσπειρώσει τη βάση ψηφοφόρων του κόμματος.

Σε δήλωσή του στο Sky News, ο Χαντ δήλωσε πως το μοναδικό πράγμα που δεν θα κάνουμε είναι οποιαδήποτε φορολογική περικοπή που μπορεί να πυροδοτήσει τον πληθωρισμό. «Δεν πρόκειται να καταστρέψουμε όλη την σκληρή δουλειά που έχει γίνει» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, άφησε ανοιχτή την πόρτα για μείωση των φόρων λέγοντας πως «όλα είναι στο τραπέζι».

Θυμίζεται πως ο Βρετανός ΥΠΟΙΚ, σχολιάζοντας την αύξηση του βρετανικού ΑΕΠ τον Αύγουστο κατά 0,2%, μετά και τη ραγδαία συρρίκνωση που είχε υποστεί τον Ιούλιο, είχε επισημάνει πως «η βρετανική οικονομία είναι πιο ανθεκτική από το αναμενόμενο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Η επιστροφή ενός πρώην πρωθυπουργού

Το Βερολίνο αναζητεί επειγόντως 60 δισ.

Χατζηδάκης: Η Πολιτεία δεν μπορεί να συνεχίσει να «ευλογεί» τη φοροδιαφυγή

gazzetta
gazzetta reader insider insider