Πωλήσεις ρεκόρ για τα ηλεκτρικά οχήματα στις ΗΠΑ - Μειώνεται το μερίδιο της Tesla

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πωλήσεις ρεκόρ για τα ηλεκτρικά οχήματα στις ΗΠΑ - Μειώνεται το μερίδιο της Tesla
Οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων (EV) στις Ηνωμένες Πολιτείες εκτινάχθηκαν σε περισσότερες από 300.000 για πρώτη φορά το τρίτο τρίμηνο, αλλά το μερίδιο αγοράς της ηγέτιδας Tesla υποχώρησε σε ιστορικό χαμηλό, αναφέρει έκθεση της Cox Automotive

Οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων (EV) στις Ηνωμένες Πολιτείες εκτινάχθηκαν σε περισσότερες από 300.000 για πρώτη φορά το τρίτο τρίμηνο, αλλά το μερίδιο αγοράς της ηγέτιδας Tesla υποχώρησε σε ιστορικό χαμηλό, αναφέρει έκθεση της Cox Automotive.

Έτσι, η Tesla συγκεντρώνει μερίδιο μόλις 50%, από το 62% στο πρώτο τρίμηνο, παρά τις σημαντικές μειώσεις τιμών που που ξεκίνησε η εταιρεία υπό την ηγεσία του Έλον Μασκ για να εδραιώσει τη θέση της στην ανταγωνιστική αρένα των EV.

«Δυνατό χαρτί» στα χέρια της Tesla παραμένει ωστόσο το ηλεκτρικό φορτηγό Cybertruck, το οποίο πρόκειται να παραδοθεί στους πελάτες το τρέχον τρίμηνο, σύμφωνα με πληροφορίες.

Οι τιμές πέφτουν, η ζήτηση ανεβαίνει

Στην αρένα του ανταγωνισμού, πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες μειώνουν αισθητά τις τιμές τους για να προσελκύσουν πελάτες. Παρά την μεγάλη ζήτηση, το κλίμα παραμένει δύσκολο με τον υψηλό πληθωρισμό και το αυξανόμενο κόστος δανεισμού.

«Τα υψηλότερα επίπεδα αποθεμάτων, η μεγαλύτερη διαθεσιμότητα προϊόντων και η μείωση στις τιμές συνέβαλαν στην τόνωση των πωλήσεων EV στην αγορά των ΗΠΑ», δήλωσε η Cox.

Όπως αναφέρει η μελέτη, ο πόλεμος τιμών που ξεκίνησε από την Tesla μείωσε τις μέσες τιμές των EV σε 50.683 δολάρια τον Σεπτέμβριο, από 52.212 δολάρια τον προηγούμενο μήνα.

Οι συνολικές πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων για το τρίτο τρίμηνο αυξήθηκαν σχεδόν κατά 50% σε σχέση με πέρυσι και αντιπροσώπευαν το ρεκόρ του 7,9% των συνολικών πωλήσεων του κλάδου, σύμφωνα με την έκθεση.

Τις προσδοκίες των αναλυτών ξεπέρασε η Rivian Automotive καθώς το 3ο τρίμηνο που παρέδωσε περισσότερα αυτοκίνητα και επιβεβαίωσε τον ετήσιο στόχο παραγωγής της για 52.000 οχήματα.

Η Tesla, εν τω μεταξύ, διέψευσε τις εκτιμήσεις αναφορικά με τις παραδόσεις οχημάτων το 3ο τρίμηνο καθώς οι προγραμματισμένες αναβαθμίσεις στα εργοστάσιά της για την κυκλοφορία μιας νεότερης έκδοσης του σεντάν Model 3, σταμάτησαν την παραγωγή.

Όπως ανέφερε η εταιρεία ανάλυσης του κλάδου Canalys, παρόλο που η Tesla κυριαρχεί στον κλάδο ηλεκτροκίνητων οχημάτων, υπάρχει αυξανόμενη ζήτηση για περισσότερες επιλογές EV.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider