Tesla: Νέα μείωση των τιμών στις ΗΠΑ για να τονώσει τη ζήτηση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tesla: Νέα μείωση των τιμών στις ΗΠΑ για να τονώσει τη ζήτηση
Με χαμηλότερη τιμή πωλούνται τα Model 3 και Model Y, πιθανώς λόγω της κάμψης στις παραδόσεις οχημάτων το γ' τρίμηνο τους έτους.

Η Tesla μείωσε ξανά τις τιμές στα πιο δημοφιλή αυτοκίνητά της στις ΗΠΑ, ημέρες αφότου οι παραδόσεις οχημάτων το τρίτο τρίμηνο του έτους βρέθηκαν σε κάμψη, αναφέρει το Bloomberg.

Η τιμή του sedan Model 3 μειώθηκε στα 38.990 δολάρια από 40.240 δολάρια, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Tesla. Το μοντέλο 3 long range έπεσε στα 45.990 δολάρια από 47.240 δολάρια και το μοντέλο performance μειώθηκε στα 50.990 δολάρια από 53.240 δολάρια. Το σπορ όχημα performance Model Y, με την μείωση της τιμής έφτασε στα 52.490 δολάρια από 54.490 δολάρια.

Η Tesla απέστειλε 435.059 οχήματα το περασμένο τρίμηνο, περίπου 20.000 λιγότερα από το αναμενόμενο. Θα χρειαστεί να παραδώσει περισσότερα από 475.000 αυτοκίνητα αυτό το τρίμηνο για να πετύχει τον στόχο των 1,8 εκατομμυρίων οχημάτων για το τρέχον έτος.

Η Tesla έχει προβεί σε πολλές ενέργειες για να ενισχύσει τις πωλήσεις φέτος, συμπεριλαμβανομένων των περικοπών τιμών που έχουν σχεδιαστεί για να τονώσουν τη ζήτηση εν μέσω υψηλότερων επιτοκίων και πληθωρισμού, με πτώσεις τιμών που έφτασαν έως και 34% στην περίπτωση του Model X.

Παρότι η Tesla δεν αναλύει τις πωλήσεις ανά περιοχή, οι ΗΠΑ και η Κίνα είναι οι μεγαλύτερες αγορές της και τα οχήματα Model 3 και Model Y αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μέρος αυτών των πωλήσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τα συνθετικά καύσιμα θα εκπέμπουν πέντε φορές περισσότερο CO2 από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

gazzetta
gazzetta reader insider insider