Τσούνης: Ηγετικός ο ρόλος της Ελλάδας στην ενέργεια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσούνης: Ηγετικός ο ρόλος της Ελλάδας στην ενέργεια
Τον ηγετικό ρόλο της Ελλάδας στην επίτευξη ενεργειακής ανεξαρτησίας από τη Ρωσία, την ενεργειακή μετάβαση και τον ενεργειακό εφοδιασμό των Βαλκανίων επεσήμανε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζόρτζ Τσούνης

Τον ηγετικό ρόλο της Ελλάδας στην επίτευξη ενεργειακής ανεξαρτησίας από τη Ρωσία, την ενεργειακή μετάβαση και τον ενεργειακό εφοδιασμό των Βαλκανίων επεσήμανε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζόρτζ Τσούνης μιλώντας σήμερα σε συνέδριο που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας.

Ελλάδα διαθέτει υποδομές εισαγωγής Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ) στη Ρεβυθούσα οι οποίες επεκτάθηκαν ενώ προωθείται η κατασκευή και άλλων μονάδων ΥΦΑ στην Αλεξανδρούπολη και αλλού, τόνισε ο κ. Τσούνης. Έτσι δημιουργείται ανταγωνισμός που είναι σημαντικός, καθώς και διαφοροποίηση των πηγών εφοδιασμού ώστε να μην υπάρχει εξάρτηση από την Gazprom ή το Κρεμλίνο.

Διαβάστε ακόμα: Ρεύμα: Προ των πυλών το «πράσινο φως» της Κομισιόν για επιδότηση στις βιομηχανίες

Στον τομέα των ΑΠΕ, πρόσθεσε, η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πολλές από τις επενδύσεις αυτές έγιναν, τόνισε, από επιχειρήσεις των ΗΠΑ ή με εξοπλισμό προέλευσης ΗΠΑ. Αναφερόμενος δε στο ρόλο της χώρας μας για τον ενεργειακό εφοδιασμό της περιοχής τόνισε χαρακτηριστικά ότι η Βουλγαρία δεν θα είχε βγάλει τον προηγούμενο χειμώνα χωρίς τη συνδρομή της Ελλάδας και ότι η χώρα μας μπορεί να αναλάβει ηγετικό ρόλο στον εφοδιασμό των χωρών στα βόρεια σύνορα τόσο με φυσικό αέριο όσο και με εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας.

Αναφερόμενος δε στη ναυτιλία, ο κ. Τσούνης πρότεινε να ενισχύσει η ΕΕ με κεφάλαια τις επενδύσεις που απαιτούνται για τον εφοδιασμό της ελληνικής ακτοπλοίας με πράσινο υδρογόνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Optima bank: Ξεκινά σήμερα η δημόσια προσφορά για την άντληση έως 151,2 εκατ. ευρώ - Πρώτη είσοδος τράπεζας στο ΧΑ μετά από 17 χρόνια

ΤΕΡΝΑ: Πώς ίδιες επενδύσεις και ιδιωτικά έργα στηρίζουν το ανεκτέλεστο «γίγας» των 5,7 δισ. – Η «λίστα» των συμβάσεων

Χατζηδάκης: Ναι στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων με προϋπόθεση το κράτος δικαίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider