Πατέλης: Αυξάνεται το αποθεματικό του προϋπολογισμού - Θα υπάρξει ένα τέλος δίκαια κατανεμημένο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πατέλης: Αυξάνεται το αποθεματικό του προϋπολογισμού - Θα υπάρξει ένα τέλος δίκαια κατανεμημένο
Ένα τέλος για την αύξηση των πόρων φυσικών καταστροφών δίκαια κατανεμημένο προανήγγειλε ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3.

Ένα τέλος για την αύξηση των πόρων φυσικών καταστροφών δίκαια κατανεμημένο προανήγγειλε ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3. Εξήγησε πως το τέλος είναι αναγκαίο γιατί θα πρέπει από εδώ και πέρα στον κρατικό προϋπολογισμό να είναι αυξημένο το αποθεματικό για φυσικές καταστροφές. Ανέφερε πως ανακοινώσεις θα γίνουν από τον πρωθυπουργό.

Εξήγησε επίσης πως πρέπει να αλλάξει και η συμπεριφορά μας και να δούμε και το ζήτημα της υποχρεωτικής ασφάλισης. Δεν είναι εύκολο, δεν είναι και η λύση στο πρόβλημα, οι υποδομές κοστίζουν όμως έχει και μια διάσταση δικαιοσύνης και η υποχρεωτικότητα μπορεί να οδηγήσει και σε χαμηλότερο κόστος ασφάλισης», είπε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε πως η προτεραιότητα είναι η αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών και σημείωσε ότι το κόστος για τις συνέπειες της κακοκαιρίας χωρίζεται σε τρία σκέλη, πρώτον την κρατική αρωγή που θα ανακοινωθεί αφού γίνουν οι αιτήσεις των πληγέντων, την αποκατάσταση των υποδομών και τρίτον τα έργα που πρέπει να γίνουν ώστε να θωρακιστεί η περιοχή και στο μέλλον.

Αναφορικά με τις πηγές χρηματοδότησης των έργων αποκατάστασης και θωράκισης είπε πως από την Ευρώπη προέρχεται το μεγαλύτερο ποσό και στο πλαίσιο αυτό έγινε και η συνάντηση του πρωθυπουργού με την Κομισιόν την περασμένη Τρίτη. Τα έργα αποκατάστασης σημείωσε ότι θα συνεχιστούν και τα επόμενα χρόνια.

Τέλος, ο κ. Πατέλης έδωσε έμφαση στη διάσταση των αγορών και της δημοσιονομικής αξιοπιστίας. Ανέφερε πως η κτήση της επενδυτικής βαθμίδας ήταν μεγάλος στόχος αλλά συνδέεται και με υποχρεώσεις και με τη σφραγίδα της αξιοπιστίας. Για αυτό είπε και δε θα αναθεωρηθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι για το 2023 και το 2024. Περιέγραψε τα θετικά στοιχεία για την πορεία της οικονομίας όπως αποτυπώνονται στο οικονομικό κλίμα, στην ανεργία και σε άλλους δείκτες και πρόσθεσε πως πρέπει να συνεχίσουμε τη συνετή οικονομική πολιτική.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider