Η Κίνα μειώνει τους φόρους για όσους μεγαλώνουν παιδιά ή φροντίζουν ηλικιωμένους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Κίνα μειώνει τους φόρους για όσους μεγαλώνουν παιδιά ή φροντίζουν ηλικιωμένους
Το Πεκίνο θα προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση της φορολογίας για όσους μεγαλώνουν παιδιά ή υποστηρίζουν ηλικιωμένους, σύμφωνα με μία εγκύκλιο του Κρατικού Συμβουλίου που διανεμήθηκε την Πέμπτη.

Το Πεκίνο θα προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση της φορολογίας για όσους μεγαλώνουν παιδιά ή υποστηρίζουν ηλικιωμένους, σύμφωνα με μία εγκύκλιο του Κρατικού Συμβουλίου της Κίνας που διανεμήθηκε την Πέμπτη.

Με αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2023, ο φόρος εισοδήματος για γονείς που μεγαλώνουν παιδιά ηλικίας κάτω των 3 ετών θα μειωθεί κατά 2.000 γιουάν (253,54 ευρώ) μηνιαίως για κάθε παιδί, έναντι του σημερινού επιπέδου μείωσης των 1.000 γιουάν (126,77 ευρώ), σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την εγκύκλιο.

Για την εκπαίδευση των παιδιών, συνολικό ποσό 2.000 γιουάν (253,54 ευρώ) θα αφαιρείται κάθε μήνα από το φορολογητέο εισόδημα των γονέων για κάθε παιδί, διπλασιάζοντας το εφαρμοζόμενο σήμερα, επίπεδο μείωσης του φόρου εισοδήματος.

Για όσους φροντίζουν ηλικιωμένους, συνολικό ποσό 3.000 γιουάν (380,31 ευρώ) θα αφαιρείται μηνιαίως από το φορολογητέο εισόδημα τους, αν ο φορολογούμενος ή η φορολογούμενη, είναι το μοναδικό παιδί του ηλικιωμένου γονέα.

Φορολογούμενοι που έχουν περισσότερα αδέρφια, θα έχουν την επιλογή να μοιράζονται μεταξύ τους, το ποσό της φορολογικής μείωσης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Φαρμακευτικές: Σε κίνδυνο η επάρκεια φαρμάκων, λόγω υποχρεωτικών επιστροφών

Χάρτης των Κινέζων προκαλεί την οργή της Ινδίας και άλλων χωρών -Χαλαρώστε, λέει η Κίνα

Φορολογικές δηλώσεις: Μίνι παράταση λόγω υπερφόρτωσης - Πιο πολλές οι δηλώσεις από πέρυσι

gazzetta
gazzetta reader insider insider