Οι φόβοι για τα επιτόκια έφεραν εκροές 15 δισ. δολαρίων στα παγκόσμια μετοχικά κεφάλαια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι φόβοι για τα επιτόκια έφεραν εκροές 15 δισ. δολαρίων στα παγκόσμια μετοχικά κεφάλαια
Τα funds στις ΗΠΑ κατέγραψαν εκροές 16,47 δισ. δολαρίων και τα funds στην Ευρώπη εκροές 1,81 δισ. δολαρίων.

Ιδιαίτερα υψηλές ήταν εκροές κεφαλαίων από τα μετοχικά funds την τρέχουσα εβδομάδα, υπό την ανησυχία των επενδυτών για συνέχιση στις αυξήσεις των βασικών επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες.

Υπενθυμίζεται πως μια σειρά κεντρικών τραπεζών ανακοίνωσε αύξηση των επιτοκίων τους την Πέμπτη, με «πρωταγωνίστρια» την Τράπεζα της Αγγλίας (BoE). Ακόμα, την Τετάρτη ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), Τζερόμ Πάουελ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για μια νέα αύξηση των επιτοκίων της Fed μέσα στον Ιούλιο.

Σύμφωνα με το Reuters, για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 21 Ιουνίου τα παγκόσμια μετοχικά κεφάλαια κατέγραψαν εκροές ύψους 15,12 δισ. δολαρίων, έναντι των εισροών 16,04 δισ. δολαρίων που είχαν καταγραφεί την προηγούμενη εβδομάδα.

Τα funds στις ΗΠΑ κατέγραψαν εκροές 16,47 δισ. δολαρίων και τα funds στην Ευρώπη εκροές 1,81 δισ. δολαρίων. Αντίθετα, τα funds της Ασίας κατέγραψαν εισροές ύψους 2,6 δισ. δολαρίων.

Ανά κλάδους, η υγεία σημείωσε εκροές 1,14 δισ. δολαρίων και η βιομηχανία «έχασε» 174 εκατ. δολάρια. Ο χρηματοπιστωτικός κλάδος κατέγραψε εισροές ύψους 710 εκατ. δολαρίων.

Ομόλογα

Εν τω μεταξύ, τα παγκόσμια ομολογιακά αμοιβαία κεφάλαια διεύρυναν το σερί των εισροών τους για 14η συνεχόμενη εβδομάδα, με εισροές περίπου 4,07 δισ. δολαρίων.

Τα αμοιβαία κεφάλαια παγκόσμιων κρατικών και εταιρικών ομολόγων προσέλκυσαν περίπου 1,9 δισ. δολάρια το καθένα.

Επιπλέον, τα αμοιβαία κεφάλαια υψηλής απόδοσης, τα αμοιβαία κεφάλαια συμμετοχής σε δάνεια και τα μετατρέψιμα αμοιβαία κεφάλαια υπέστησαν εκροές περίπου 400 εκατ. δολαρίων το καθένα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Reuters: Τα ελληνικά ομόλογα ξεχωρίζουν στη νότια Ευρώπη - «Κοντά στις πρωτοκλασάτες χώρες»

gazzetta
gazzetta reader insider insider