BofA: Μαζική «έξοδος» από τεχνολογικές μετοχές μετά το ράλι - «μίνι φούσκα»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
BofA: Μαζική «έξοδος» από τεχνολογικές μετοχές μετά το ράλι - «μίνι φούσκα»
Ο τεχνολογικός τομέας κετάγραψε εκροές 2 δισ. δολαρίων, τις περισσότερες σε διάστημα 10 εβδομάδων, τις πέντε ημέρες διαπραγμάτευσης έως τις 21 Ιουνίου, έγραψε η BofA σε υπόμνημα της, σύμφωνα με το Bloomberg. 

Μαζική εγκατάλειψη θέσεων επενδυτών σε τεχνολογικές μετοχές «βλέπει» ο αναλυτής της BofA Μάικλ Χάρτνετ, μετά από το πρόσφατο ράλι, καθώς όπως και το 1999 σχηματίστηκε μια «μίνι φούσκα».

Ο τεχνολογικός τομέας κετάγραψε εκροές 2 δισ. δολαρίων, τις περισσότερες σε διάστημα 10 εβδομάδων, τις πέντε ημέρες διαπραγμάτευσης έως τις 21 Ιουνίου, έγραψε η BofA σε υπόμνημα της, σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι επενδυτές «ανέκρουσαν πρύμναν» τη στιγμή που ο Nasdaq ήταν έτοιμος για το καλύτερο εξάμηνό του από τους τελευταίους έξι μήνες του 1999.
Το ράλι των αμερικανικών μετοχών σταμάτησε αυτή την εβδομάδα καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν τις προοπτικές του Τζερόμ Πάουελ για τη νομισματική πολιτική. Ο πρόεδρος της Fed δήλωσε ότι ενδέχεται να χρειαστούν περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων φέτος, τη στιγμή που οι μετοχές «σκαρφάλωναν» υψηλότερα βασισμένες στις ελπίδες ότι οι αυξήσεις επιτοκίων θα τερματιστούν σύντομα.

Σύμφωνα με τον Χάρτνετ, παρόλο που η υπερ-τοποθέτηση και το ισχυρό επενδυτικό κλίμα δεν αποτελούν εμπόδιο για μία νέα ανοδική πορεία, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα για μια πτώση αυτό το καλοκαίρι. Παράλληλα, προβλέπει μια μέγιστη ανοδική τάση 100-150 μονάδων έναντι 300 μονάδων για τον S&P 500 πριν από τον Σεπτέμβριο.

Ο Χάρτνετ προέβλεψε σωστά το selloff στις μετοχές το 2022, αλλά έχει «συλληφθεί» λάθος φέτος με τις πτωτικές του προβλέψεις.

Επίσης αυτή την εβδομάδα, ο Κρις Χάρβεϊ της Wells Fargo, δήλωσε ότι η αγορά θυμίζει τώρα την τεχνολογική «έκρηξη» του 1999 και του 2000, η οποία δεν έληξε μέχρις ότου η αυστηρότερη νομισματική πολιτική είχε πλήξει τις μετοχές. Ο Μάρκο Κολάνοβιτς της JPMorgan δήλωσε ότι οι αμερικανικές μετοχές βρίσκονται σε ένα ταραχώδες δεύτερο εξάμηνο του έτους καθώς οι καθυστερημένες επιπτώσεις της επιθετικής νομισματικής σύσφιξης από τη Fed αρχίζουν να «πλαησιάζουν» την οικονομία.

Ο Χάρτνετ είπε ότι οι επενδυτές σίγουρα έχουν «κολλήσει σε αναπτυσσόμενες μετοχές», όπως η τεχνολογία, επειδή οι τράπεζες και τα εμπορικά ακίνητα εξακολουθούν να «έχουν κακά σημάδια επιβράδυνσης, ειδικά υπό το φως των ανανεωμένων αυξήσεων των κεντρικών τραπεζών».

Τα κυριότερα σημεία των εβδομαδιαίων ροών περιουσιακών στοιχείων από το υπόμνημα της BofA περιλαμβάνουν:

  • Οι μετοχές των ΗΠΑ είχαν την πρώτη εκροή σε τέσσερις εβδομάδες στα 5,7 δισ. δολάρια, η Ευρώπη είχε εξαγορές 2,6 δισ. δολαρίων και τα μετοχικά funds EM απέσυραν 300 εκατ. δολάρια. Η Ιαπωνία είχε εισροές 2,4 δισ. δολαρίων.
  • Η ανάπτυξη των ΗΠΑ είχε εκροές 3,7 δισ. δολαρίων έναντι εξαγορών 200 εκατ. δολαρίων σε αξία ΗΠΑ
  • Όσον αφορά στους κλάδους, τα χρηματοοικονομικά είχαν τις μεγαλύτερες εισροές ενώ η τεχνολογία και η ενέργεια είχαν τις μεγαλύτερες εκροές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Reuters: Τα ελληνικά ομόλογα ξεχωρίζουν στη νότια Ευρώπη - «Κοντά στις πρωτοκλασάτες χώρες»

Vice: Μετά την πτώχευση, έρχεται η εξαγορά από την Fortress Investment

Ενέργεια: Η Eni εξαγοράζει τη βρετανική Neptune για 4,9 δισ. δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider