Ο ΟPEC+ να παρακολουθεί και τις εξαγωγές όχι μόνο την παραγωγή ζητά η ρωσική Rosneft

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο ΟPEC+ να παρακολουθεί και τις εξαγωγές όχι μόνο την παραγωγή ζητά η ρωσική Rosneft
Γίνεται όλο και πιο δύσκολο για τον OPEC+ να επιτύχει συναίνεση λόγω των διαφορετικών οικονομικών δομών και των αποκλινουσών τάσεων παραγωγής στα κράτη μέλη.

Ο OPEC+ και οι σύμμαχοί του πρέπει να παρακολουθούν όχι μόνο την παραγωγή των χωρών μελών του οργανισμού αλλά και τις εξαγωγές τους, σύμφωνα με τον Igon Sechin, επικεφαλής του ρωσικού πετρελαϊκού κολοσσού Rosneft.

Ορισμένα έθνη του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών στέλνουν έως και το 90% της παραγωγής τους στο εξωτερικό, χρησιμοποιώντας άλλα είδη καυσίμων για εγχώρια κατανάλωση, δήλωσε ο Sechin, βασικός σύμμαχος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και πρώην επικριτής της συνεργασίας της Ρωσίας με την πετρελαϊκή συμμαχία.

Για τη Μόσχα, το μερίδιο των εξαγωγών αργού στην παραγωγή είναι μόλις 50% κι αυτό «θέτει τη χώρα μας σε μειονεκτική θέση δεδομένου του τρέχοντος μηχανισμού παρακολούθησης» στον OPEC+, σημείωσε. «Φαίνεται σκόπιμο να εξεταστεί το ενδεχόμενο παρακολούθησης όχι μόνο των ποσοστώσεων παραγωγής, αλλά και των εξαγωγών πετρελαίου, λαμβάνοντας υπόψη τα διαφορετικά μεγέθη των εγχώριων αγορών» πρόσθεσε. Παράλληλα, γίνεται όλο και πιο δύσκολο για τον OPEC+ να επιτύχει συναίνεση λόγω των διαφορετικών οικονομικών δομών και των αποκλινουσών τάσεων παραγωγής στα κράτη μέλη, σύμφωνα με τον ίδιο.

«Οι χώρες του ΟΠΕΚ της Μέσης Ανατολής αυξάνουν την παραγωγή τους και διαφοροποιούν τις οικονομίες τους, αναπτύσσοντας τον μη πετρελαϊκό τομέα», σημείωσε ο ισχυρός άνδρας της Rosfnet. «Οι αφρικανικές χώρες του ΟΠΕΚ μειώνουν σταθερά την παραγωγή τους, χάνοντας το μερίδιό τους στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου», συμπλήρωσε σύμφωνα με το Bloomberg.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Καθάρματα οι διακινητές μεταναστών - Ο ΣΥΡΙΖΑ επέτρεψε τα «κάτεργα» στη Μόρια

Κίνδυνος για μαζική συρρίκνωση των δραστηριοτήτων της Credit Suisse

Για 3 δισ. δολάρια πουλάει τις μετοχές του στους Σάρλοτ Χόρνετς ο Τζόρνταν

gazzetta
gazzetta reader insider insider