Μπούλαρντ: Η Fed μπορεί ακόμη να πετύχει μια ήπια «προσγείωση»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπούλαρντ: Η Fed μπορεί ακόμη να πετύχει μια ήπια «προσγείωση»
Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής στις ΗΠΑ πιθανότατα θα πρέπει να ανεβάσουν υψηλότερα τα επιτόκια για να επιβραδύνουν τον πληθωρισμό, σύμφωνα με τον διοικητή της Federal Reserve του Σεντ Λούις, Τζέιμς Μπούλαρντ.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής στις ΗΠΑ πιθανότατα θα πρέπει να αυξήσουν κι άλλο τα επιτόκια για να επιβραδύνουν τον πληθωρισμό, σύμφωνα με τον διοικητή της Federal Reserve του Σεντ Λούις, Τζέιμς Μπούλαρντ. Ο ίδιος, ωστόσο, θα περιμένει να δει τι θα δείξουν τα στοιχεία από την οικονομία προτού αποφασίσει ποια κίνηση θα στηρίξει τον Ιούνιο.

«Η επιθετική πολιτική που ακολουθήσαμε τους τελευταίους 15 μήνες περιόρισε την άνοδο του πληθωρισμού αλλά δεν είναι σαφές ακόμη ότι έχουμε μπει στο μονοπάτι του 2%», είπε ο Μπούλαρντ σε δημοσιογράφους. Ο ίδιος είναι πρόθυμος να αξιολογήσει τα οικονομικά δεδομένα που θα έρθουν, αλλά θα πρέπει να δει «σημαντική υποχώρηση του πληθωρισμού» για να πειστεί ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων δεν είναι πλέον απαραίτητες.

Ο αξιωματούχος πιστεύει πως η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί ακόμη να πετύχει μια ήπια προσγείωση, με τον πληθωρισμό να επιστρέφει στον στόχο του 2% της Fed, χωρίς να πυροδοτήσει σημαντική οικονομική επιβράδυνση.

«Ναι, η οικονομία ενδέχεται να διολισθήσει σε ύφεση, αλλά αυτό δεν είναι το βασικό σενάριο», είπε, προσθέτοντας ότι το βασικό σενάριο είναι μια αργή ανάπτυξη, ίσως μια πιο μαλακή αγορά εργασίας και ένας μειούμενος πληθωρισμός.

Φώτο: @associatedpress

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Μεγάλη πτώση στον τραπεζικό δανεισμό από την Fed, έπειτα από την πώληση της First Republic

Ρεκόρ α' τριμήνου στη ζήτηση χρυσού από τις Κεντρικές Τράπεζες

gazzetta
gazzetta reader insider insider