Γεωργαντάς: Ρεκόρ στις εξαγωγές φέτας για το 2022 - Έφτασαν στα 605 εκατ. ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεωργαντάς: Ρεκόρ στις εξαγωγές φέτας για το 2022 - Έφτασαν στα 605 εκατ. ευρώ
Στα 605 εκατ. ευρώ έφτασαν το 2022 οι εξαγωγές φέτας έναντι των 388 εκατ. ευρώ το 2019 όπως τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς.

Στα 605 εκατ. ευρώ έφτασαν το 2022 οι εξαγωγές φέτας έναντι των 388 εκατ. ευρώ το 2019 όπως τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς κατά τη συμμετοχή του στην Γενική Συνέλευση της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας (ΕΔΟΦ) που πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα.

Ο αρμόδιος υπουργός ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση της ΕΔΟΦ με ένα εκατομμύριο ευρώ για την κάλυψη, την λειτουργία και την προώθηση δράσεων για την προστασία της φέτας και την προώθησή της στο εξωτερικό.

Ενημέρωσε τα μέλη της Διεπαγγελματικής σχετικά με νέο νόμο του ΕΛΓΟ - Δήμητρα, ενώ τις επόμενες ημέρες αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συνάντηση προκειμένου να γίνει ενημέρωση τόσο για την Επιτροπή Απόδοσης Γάλακτος όσο και για το νέο κυρωτικό πλαίσιο.

Τέλος, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, ο κ. Γεωργαντάς έκανε ειδική αναφορά στο άρθρο 19 με το οποίο θεσμοθετείται η Επιτροπή προσδιορισμού Ορίων αποδόσεων γάλακτος με επιστημονικά κριτήρια καθώς και κάθε άλλο στοιχείο για την παραγωγή τυροκομικών προϊόντων ΠΟΠ, όπως τα πρωτεϊνικά κλάσματα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέος Αναπτυξιακός: Παρατείνονται έως τις 10 Μαΐου οι αιτήσεις για το καθεστώς ενίσχυσης «Επιχειρηματικότητα 360ο»

Σε ισχυροποίηση της παρουσίας της εντός και εκτός Ελλάδας προσβλέπει η KYKNOS - Τα επόμενα βήματα

gazzetta
gazzetta reader insider insider