ΗΠΑ: Πτώση για την καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Μάρτιο - Πρώτη φορά εδώ και 4 μήνες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Πτώση για την καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Μάρτιο - Πρώτη φορά εδώ και 4 μήνες
Ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών για την αμερικανική οικονομία διαμορφώθηκε στις 66,32 μονάδες έναντι 66,4 μονάδων και 66,4 μονάδων που ανέμεναν οι αναλυτές.

Κάτω από τις αρχικές εκτιμήσεις κινήθηκε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ -που καταρτίζει το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν- για τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με τα οριστικά αποτελέσματα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης διαμορφώθηκε στις 52 μονάδες έναντι 63,4 μονάδων στην αρχική μέτρηση του πανεπιστημίου και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 63,3 μονάδες. Σημειώνεται πως τον Φεβρουάριο ο δείκτης είχε διαμορφωθεί στις 64,7 μονάδες.

Η υποχώρηση του δείκτη τον Μάρτιο έρχεται μετά από 4 μήνες διαδοχικών ανόδων για την καταναλωτική εμπιστοσύνη των Αμερικανών.

Ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών για την αμερικανική οικονομία διαμορφώθηκε στις 66,32 μονάδες έναντι 66,4 μονάδων στην αρχική μέτρηση και έναντι 66,4 μονάδων που ανέμεναν οι αναλυτές.

Ο δείκτης προσδοκιών για την αμερικανική οικονομία διαμορφώθηκε στις 59,2 μονάδες έναντι 61,5 μονάδες στην αρχική μέτρηση και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 61,4 μονάδες.

Ο δείκτης προσδοκιών για την πορεία του πληθωρισμού το επόμενο 12μηνο διαμορφώθηκε στο 3,6% από 3,8%.

Ο δείκτης προσδοκιών για την πορεία του πληθωρισμού τα επόμενα 5 με 10 χρόνια διαμορφώθηκε στο 2,9% από 2,8%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κόλινς (Fed): Να βρούμε ισορροπίες για τη μείωση του πληθωρισμού - Έγιναν λάθη με την SVB

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider